Rakkaudesta Jeesukseen ja jääkiekkoon

 

Kuva: Liberty University

Jääkiekkojoukkueellinen nuoria miehiä Yhdysvalloista vierailee tammikuun alussa Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa.

Virginian osavaltiossa sijaitsevan kristillisen yliopiston, Liberty Universityn, edustusjoukkue on jo kolmatta kertaa Suomessa aktiomatkalla.  Vierailun aikana he pelaavat jääkiekkoa paikallisia joukkueita vastaan ja osallistuvat vapaaseurakunnan elämään.

Libertyn jääkiekkojoukkueessa yhdistyy tavoitteellinen urheilu ja intohimo evankeliumin levittämiseen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Tehtävämme on kertoa ihmisille urheilun kautta, että on olemassa iankaikkinen elämä Jeesuksessa, kertoo joukkueen pastori Tim Witt.

Yhteydet Liberty University -yliopiston jääkiekkojoukkueiden kanssa alkoivat siitä, että Liberty teki aloitteen tulla Suomeen. Sieltä oltiin Yhdysvaltain Operaatio Mobilisaation (OM) kautta yhteydessä Suomen OM-toimistoon. Niinpä David Pike, joka oli tuolloin työssä United Community Church -seurakunnassa (UCC) Espoossa, suunnitteli yhdessä muun työntekijätiimin kanssa ensimmäisen vierailun ohjelman. Toiminta on osa OM:n urheilutyötä.

Nykyisin David Pike johtaa International Christian Fellowship -työtä (ICF) Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa.

Tim ja Angie Witt.
Kuva: Kimmo Kaartama

Jeesuksen seuraajina palvelemassa

Libertyn joukkue aloitti vierailun osallistumalla loppiaislauantaina 6. tammikuuta Hämeenlinnan vapaaseurakunnan ja helluntaiseurakunnan yhdessä järjestämään Kids’ Action Night -tapahtumaan. Libertyn edustajat vastasivat hengellisestä ohjelmasta ja osallistuivat rasteille touhuamalla lasten kanssa.

Moni alakouluikäinen lapsi oli innoissaan, kun pääsi kisaamaan urheilijoiden ja nuorten miesten kanssa. Sunnuntaina vapaaseurakunnan jumalanpalveluksessa oli koko joukkue läsnä. Pastori Tim piti opetuksen aikuisille ja hänen vaimonsa Angielapsille. Pelaajat kertoivat henkilökohtaisia todistuksia siitä, mitä on olla Jeesuksen seuraaja.

– Ihmisiä puhuttelee se, että tulemme pitkän matkan päästä kertomaan heille Jeesuksesta. Jääkiekko on meidän tapamme kertoa ihmisille evankeliumia.

– Urheilu kiinnostaa ja yhdistää ihmisiä. Samalla meidän tulee muistuttaa, että urheilu ei ole maailman tärkein asia. Iankaikkisuus kuoleman jälkeen odottaa meitä kaikkia, Tim Witt.

Kuvassa on polvistuneita, rukoilevia jääkiekkoilijoita valkoisissa ja keltaisissa asuissa. Etualalla olevan pelaajan selässä lukee "Olson". Hänen pelinumeronsa on 15.
HPK:n divarijoukkue Ice Dogs pelasi Libertyä vastaan Hämeenlinnassa. Pelin jälkeen molemmat joukkueet polvistuivat rukoukseen.
Kuva: Liberty University

Pelin jälkeen rukoillaan

Usko näkyy joukkueessa monella tavalla. Pelatessa on tärkeää muistaa, että reilu peli ja vastustajan oikeanlainen kohtaaminen on voittamista tärkeämpää. Pelien jälkeen joukkue polvistuu rukoilemaan ja kiittämään Jumalaa pelistä.

Tämä nähtiin myös ensimmäisessä pelissä Hämeenlinnassa, kun HPK:n divarijoukkue Ice Dogs pelasi Libertyä vastaan. Pelin jälkeen molemmat joukkueet polvistuivat Liberty-joukkueen pelaajan ja varakapteenin Brett Gammerinjohtamaan rukoukseen.

– Pastori Dave on syynä siihen, että olemme tulleet Hämeenlinnaan. Olemme ensimmäisestä vierailusta asti pitäneet aktiivisesti yhteyttä. Hämeenlinnassa on vieraillut sekä Libertyn nais- että miesjoukkueita.

– Polvistumme loppurukoukseen myös yliopistosarjan pelien jälkeen. Vastustajajoukkueelle annetaan myös mahdollisuus osallistua siihen. Osa vastustajien pelaajistakin osallistuukin.

– Vastassa olevat joukkueet täällä Suomessa ovat olleet kiinnostuneita meistä. Urheilullisesti on aina mielenkiintoista pelata uusia joukkueita vastaan, varsinkin jos ne ovat ulkomaisia. Toivomme ja uskomme, että jokin hengellinen siemen näistä kohtaamisistamme jää itämään heissä, Tim Witt kertoo.

Vierailu Suomessa jatkuu vielä muutaman päivän. Ohjelmassa on seurakuntailtavierailuja ja muutama peli. Lisätietoa löytyy Hämeenlinnan vapaaseurakunnan sivuilta. Joukkueen Suomen vierailun tunnelmiin voit tutustua tämän linkin kautta.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024