Kirkon Ulkomaanavulla ennätysmäärä kesäfeissareita

 

– On hienoa tietää, että minut on palkattu auttamaan muita, toteaa Kirkon Ulkomaanavun feissari Hussein Mahamed. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu on palkannut katuvarainhankkijoita enemmän kuin koskaan aiemmin. Kesäfeissari voi löytää päivässä jopa kymmenen kuukausilahjoittajaa.

Kesä on feissareiden kiireisintä työaikaa. Kaupunkivilinässä kulkee työnantajansa logoin ja nimin varustetuissa vaatteissa ihmisiä, jotka pyrkivät saamaan kontaktin kulkijoihin ja tavoittelemaan heidät asiakkaikseen.

Aamulehden Moro-liitteen toimittajat laskivat kesäkuussa, että 20 minuutin kävelymatkalla – Tampereen Hämeenkadulla – tuli vastaan peräti 24 feissaria! Joukossa oli paitsi Kirkon Ulkomaanavun työntekijä myös SPR:n, Unicefin, Greenpeacen, Amnestyn, Sanoman, Loisteen, Fortumin, Specsaversin, WorkPowerin ja Museokortin edustajia.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Kirkon Ulkomaanapu on suunnannut tänä vuonna lisäpanostusta feissaukseen. Kesäkuun aikana Suomen eri kaupungeissa työskenteli yhteensä 57 feissaria, joista 17 Helsingissä. Loppukesäksi rekrytoidaan yhä uusia, joille järjestetään koulutuksia heinä- ja elokuussa, kertoo varainhankinnan koordinaattori Else Hukkanen.

– Opiskelijoita työ kiinnostaa joustavuuden vuoksi. Osa haluaa feissata vain kuukauden ajan ja viettää sitten lomaa.

Anna-Maria Vänskä feissaa ensimmäistä kesää Kirkon Ulkomaanavun työntekijänä Helsingissä:

– Saan tästä irti paljon henkilökohtaisellakin tasolla, sillä tulevaisuudessa teen töitä ammatissa, jossa kohtaan erilaisia ihmisiä. Valmiudet siihen ovat kasvaneet.

– Olen oppinut suodattamaan negatiivista palautetta. Jos tulee jotain tosi positiivista, yritän ottaa sen käyttöön.