Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Kirkon Ulkomaanapu selvittää humanitaarisen avustustyön aloittamista palestiinalaisalueilla

 

Gazan kaistale. Kuvituskuva: Unsplash

Kirkon Ulkomaanapu lähettää humanitaarisen hätäavun asiantuntijan selvittämään avustustyön toimittamisen mahdollisuuksia palestiinalaisalueilla. Egypti ilmoitti torstaina Rafahin rajanylityspisteen avaamisesta avun toimittamiseksi Gazaan.

Kirkon Ulkomaanavun nimeämä henkilö aloittaa selvitystyön Egyptin pääkaupungissa Kairossa, jossa toimii useita YK:n alaisia ja muita, erityisesti Gazan humanitaarisen tilanteen helpottamisen kannalta, oleellisia avustusjärjestöjä.

– Alueelle sijoitettavan asiantuntijan tehtävänä on selvittää humanitaarisen avun tarvetta, pakolaistilannetta ja tuottaa meille tietoa siitä, miten voimme parhaiten ja tehokkaimmin auttaa hädänalaisia ihmisiä, sanoo Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja Ikali Karvinen.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin humanitaarisen avun järjestö. Aiemmin se on toiminut Länsirannalla lähinnä alueen koulutustilanteen kehittämiseksi sekä tarjoannut Itä-Jerusalemissa palestiinalaislapsille syrjäytymistä ehkäisevää iltapäivätoimintaa.

Länsirannalla ja Itä-Jerisalemissa työskennelleet järjestön suomalaiset vapaaehtoiset poistuivat alueelta viime viikolla sen jälkeen, kun Hamas aloitti hyökkäyksen maahan ja Israel on vastasi iskuihin pommittamalla Gazaa.