Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Kirkon tiedonvälityspalkinnon jaossa epäselvyyttä tänäkin vuonna

 

Tuomo Pesonen. Kuva: KT/Mikko Huotari

Kirkon tiedonvälityspalkinto jäi jälleen jakamatta 8.1. Perinteiseksi palkinnonjako päiväksi muodostunut tammikuun alku jäi välistä myös viime vuonna. Syynä oli kirkkohallituksen päätös olla myöntämättä palkintoa sarjakuvataiteilija Ville Rannalle.

– Kirkon tiedonvälityspalkinto ei jää jakamatta tänä vuonna. Palkinnon saaja vuodelta 2010 on myönnetty ja se julkaistaan 18.2.2011, Kirkon viestinnänjohtaja Tuomo Pesonen kertoo.

Pesonen kertoo, että perinteeksi muodostunut palkinnonjako siirtyi, koska asian käsittely keskeytyi talon joulujuhlan takia.

– Asiaa käsitellyt täysistunto jäi kesken. Palkinto- ja pari muuta asiaa siirtyivät vuoden ensimmäiseen eli eiliseen täysistuntoon, Pesonen selvittää.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Päivi Räsäselle eilen luovutettua Vuoden kristillinen mediateko -palkintoa Pesonen ei ole innokas kommentoimaan.

– Minulla ei ole mitään kommentoitavaa Kristillisen mediasäätiön palkituista. Se on kokonaan säätiön oma asia, joka on myös vastuussa seurauksista, Pesonen kuittaa.

Vuonna 2009 Ville Rannan palkitsematta jättämisestä syntyi kohu eikä hänen nimeään annettu heti julkisuuteen.

Tuolloinen arkkipiispa, nykyinen emerituspiispa, Jukka Paarma kommentoi Rannan palkitsematta jättämistä vuonna 2009, että palkintoa ei annettu, koska kirkkohallituksen jäsenet eivät tunteneet hänen töitään riittävästi. Paarman mukaan päätös ei liittynyt Rannan tapaan ottaa kantaa kirkon kiistoihin.

– Kukaan ei varsinaisesti vastustanut häntä. Nyt ei ollut esillä henkilöä, jonka ansioista olisi vakuututtu, Paarma selvensi tuolloin.

Paarman mukaan Ranta voidaan nostaa esiin sitten, kun hänen töihinsä on tutustuttu paremmin.

Kirkon tiedonvälityspalkintoa ei ole jätetty jakamatta kertaakaan aiemmin sen 33-vuotisen historian aikana. Vuosi 2009 teki historiaan poikkeuksen.