Jari Jolkkonen Kotimaa24:lle: ”Ruotsin tie ei ole meidän tiemme”

 

Jari Jolkkonen

Piispainkokouksen sihteerin Jari Jolkkosen tulkinnan mukaan Suomen kirkko ei ole seuraamassa Ruotsia samaa sukupuolta olevien parien vihkimisessä.

Jolkkonen kertoi Kotimaa24 -sivuston haastattelussa, että kirkollis- ja piispainkokoukset ovat selkeästi linjanneet avioliiton tarkoittavan yhden miehen ja yhden naisen välistä liittoa.

Jolkkonen vastasi haastattelussa huittislaisen kirkkovaltuutetun uhkaamaan valitustehtailuun, jolla tämä aikoo hidastaa piispainkokouksen työskentelyä asiassa, joka koskee parisuhteensa rekisteröineiden puolesta rukoilemista. Jolkkonen tulkitsee haastattelussa olevan outoa, mikäli voitaisiin ajatella alemman kirkollisen toimielimen voivan kumota kirkolliskokouksen päätöksen.

Jolkkonen otti kantaa tilanteeseen myös yleisemmin.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

– Sekä kirkollis- että piispainkokous ovat selkeästi linjanneet, että avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. Kirkko ei voi uskonkäsityksensä pohjalta poiketa tästä. Ruotsin tie ei ole siis meidän tie, linjaa Jolkkonen.

Piispainkokouksen sihteeri ei ole yhtä huolissaan kuin valituksen arkkihiippakunnan tuomiokapituliin tehnyt mies siitä, että rukouspäätös olisi yksi askel samaa sukupuolta olevien avioliittojen siunaamiseen.

– En näe tässä Pandoran lipasta jonka tarkoituksena olisi johtaa kirkkoa vihkimään samaa sukupuolta olevia, Jolkkonen kertoo haastattelussa.

 
Artikkelibanneri perussanoma