Kirkon avioliittokäsityksen puolustamiseksi perustettiin uusi foorumi – Juhani Forsberg ripittää arkkipiispaa Jeesuksen ja Raamatun erottamisesta

 

Sivuston perustajat pysyttelevät anonyymeinä. ”Nykyisen avioliitto-opin muutosta ajava ideologia on kirkossamme niin vahva, että kirjoitamme toistaiseksi nimettömänä”, esittelytekstissä kerrotaan.

Avioliitto ja kirkko -blogin perustajat ovat huolissaan ”mediassa luodusta dogmaattisen yksioikoisesta kuvasta, jonka mukaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon näkemys on oikeastaan jo käytännössä muutettu sukupuolineutraaliksi”.

”Se ei pidä paikkaansa. Kirkkomme opetuksen mukaan Jumala on asettanut avioliiton yhden naisen ja yhden miehen väliseksi elinikäiseksi liitoksi”, blogin esittelyssä todetaan.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

”Tämän blogin tarkoituksena on muistuttaa, että kirkon avioliitto-opetuksen perusteet ovat Raamatussa, kristillisessä rakkaudessa ja kirkon perinteessä”.

Kirjoittajat haluavat tuoda esiin ”kirkon avioliitto-opin muuttamisen puolesta esitettyjen väitteiden onttouden, sekä teologian että ihmisjärjen valossa”.

Esittelyn mukaan blogin kirjoittajat ovat ”asiantuntijoita ja vaikuttajia” Suomen evankelis-luterilaisen kirkon eri tehtävissä.

Uusia kirjoituksia on luvassa viikoittain.

Blogin ensimmäinen teksti on ilmeisesti poikkeuksellisesti kirjoittajan nimellä varustettu. Kyseessä on eläkkeellä olevan Kirkon ulkoasiain osaston teologisten asioiden sihteerin, teologian tohtori Juhani Forsbergin kirje arkkipiispa Tapio Luomalle. Forsberg kirjoitti Luomalle tämän esiinnyttyä Radio Dein ohjelmassa.

Forsberg kertoo yhtyvänsä ”moniin” arkkipiispan ajatuksiin, mutta ei siihen, että Kristus voitaisiin asettaa Raamatun edelle tai yläpuolelle.

Forsberg hämmästelee tekstissään myös sitä, että arkkipiispa sanoi haastattelussa vierastavansa sanontaa ”näin sanoo Raamattu”

”Minun on vaikea ymmärtää, että Kristukseen vetoaminen voisi johtaa toiseen tulokseen kuin raamattuun vetoaminen”, Forsberg kirjoittaa.

”Avioliittoa koskevassa kysymyksessä lauseet ”näin sanoo Herra” ja ”näin sanoo Raamattu” kuuluvat saumattomasti yhteen. Jeesuksen kanta avioliittoon on yksiselitteinen, ja se käy ilmi ainoastaan Raamatusta”.

”Meillä ei ole mitään muuta Jeesusta kuin hän, jonka tunnemme Raamatusta”, Forsberg toteaa.

”Jos vierastamme sitä, mitä Raamattu sanoo, voimme joutua vierastamaan myös Kristusta itseään”, hän jatkaa.

Forsberg kertoo huomanneensa, että Kristuksen asettaminen jännitteeseen Raamatun kanssa on johtanut kirkossa siihen, että on unohdettu Paavalin kirjeiden opetus ja muu apostolien todistus ylösnousseesta Herrasta.

”Apostoli Paavalin osuus on niin ratkaiseva, että ilman sitä meillä ei olisi juuri mitään käsitystä sovituksesta ja uskonvanhurskaudesta. Ilman Paavalin julistusta ja kirjeitä kirkko olisi jäänyt yhdeksi juutalaisuuden suuntaukseksi”, Forsberg kirjoittaa.

Juhani Forsbergin teksti on kokonaisuudessaan luettavissa Avioliitto ja kirkko -blogissa eli täällä