Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkolliskokous äänesti samaa sukupuolta olevien vihkimisen puolesta Norjassa

 

Norjan kirkolliskokous päätti eilen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä. Kuva: Kirkebilder

Norjan kirkolliskokouksen 88 edustajaa 116:sta äänesti sen puolesta, että vihkikaava laajennetaan koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja.

Norjan kirkolliskokous päätti eilen 11. huhtikuuta, että kirkko alkaa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon. Uuden käytännön on määrä astua voimaan ensi vuonna. Asiasta uutisoivat Suomessa muun muassa Kotimaa24 ja Helsingin Sanomat.

Kirkolliskokouksen päätöksen mukaan kirkon työntekijöillä on oikeus valita, osallistuvatko he homoparin vihkimiseen tai maistraatissa suoritetun vihkimisen siunaamiseen. Samaa sukupuolta olevalla parilla on kuitenkin oikeus vihkimykseen omassa kirkossaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kirkolliskokouksen mukaan päätös ei ole luonteeltaan sellainen, joka rikkoisi jumalanpalvelus- ja sakramenttiyhteyden Norjan kirkossa.

Kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä: ”Haluamme osoittaa, että se, mitä nyt tapahtuu kirkossa, jakaa kirkon”, sanoi Norjan luterilaisen verkoston johtohahmoihin kuuluva, pastori Rolf Kjøde Dagen-lehdessä ennen kirkolliskokousta (7.4.).

Hän on ollut nimien kerääjänä yli 200 papin julistuksessa, jossa he pyytävät kirkon johtoa takaamaan, että perinteistä avioliittokäsitystä kannattavat papit voivat toimia vapaasti Norjan kirkossa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet

,