Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkkopäivien monipuolinen ohjelma

 

Kirkkopäivillä vietetään muunmuassa viimeistä Vappugospelia. Kuvat: Kirkkopäivien logo

Kouvolan Kirkkopäivät järjestetään 22.-24.5. ja mukaan mahtuu monenlaista ohjelmaa. Seurakuntalainen kokosi yhteen ohjelmatarjonnan kiinnostavimmat ja erikoisimmat tapahtumat.

Neljän päivän aikana Kouvolassa on 107 erilaista kristillistä tapahtumaa, joista messuja tai hartauksia on 12. Kirkkopäiviä on sekä kiitelty että kritisoitu monipuolisesta mutta ehkä liiankin runsaasta ohjelmatarjonnasta. Kaiken kaikkiaan ohjelmasta näkyy selkeästi kirkon pyrkimys kevyemmästä imagosta.

 

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Messuja yllättävissä paikoissa

Kirkkopäivillä messuja ei pidetä ainoastaan kirkoissa. Jumalanpalvelukseen voi osallistua esimerkiksi luonnon rauhassa Hevosmäen ulkoilumajalla tai huvipuisto Tykkimäellä. Huvipuistojumalanpalvelus on suunnattu erityisesti lapsille ja kestääkin vain puoli tuntia.

 

Keskustelua ekumeniasta ja rukouksesta

Abrahamin lapset -keskustelupaneelien aiheena ovat juutalaisuuden, kristinuskon sekä islamin yhteydet ja erot. Miten usko pitää vahvana? -paneelissa keskitytään siihen, miten eri uskonnot auttavat arjen haasteiden keskellä. Puhumassa ovat mm. Isä Arto Leskinen ortodoksikirkosta, messiaaninen juutalainen sekä kirjailija Silja J. A. Talvi, muslimi Muhamud Said Elmi ja Kouvolan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Eveliina Huuskonen.

Kirkkopäivillä otetaan luonnollisesti kantaa tämänhetkisiin suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Vihkiikö kirkko? -keskustelussa pohditaan tasa-arvoista avioliittokysymystä teologian, perusoikeuksien, perheneuvonnan, kirkon yhteyden sekä eli nais- ja miesparien näkökulmasta. Keskustelemassa ovat mm. Turun piispa Kaarlo Kalliala sekä henkilö, joka toivoo saavansa avioliitolleen kirkon siunauksen.

Kenties kyseenalaistetuinta ohjelmaa Kirkkopäivillä on Agnostikko-ilta, jonka provosoivana aiheena on ”Rukous on turhaa.” Illan aikana neljä agnostikko-pappia pureutuu aiheeseensa pohtien rukouksen hyödyllisyyttä mahdollisimman monelta kannalta. Illan päätteeksi myös yleisö ottaa osaa keskusteluun.

 

Musiikkia oopperasta gospeliin

Kirkkopäivillä esitetään kahteen kertaan Joonas Kokkosen ooppera Viimeiset kiusaukset. New Yorkin Metropolitan-oopperassakin esitetty teos kertoo karismaattisen herännäisjohtajan ja maallikkosaarnaajan Paavo Ruotsalaisen elämästä 1800-luvun lopun Suomessa. Oopperan tuottaa Pohjois-Kymen musiikkiopisto.

Vappugospel-konsertti järjestetään Kirkkopäivillä viimeisen kerran 30-vuotisen historian päätteeksi. Viimeisessä Vappugospelissa kuullaan muun muassa USA:sta tulevia Lecraeta, Project 68:a, brittiyhtye Twelwe24:ää sekä monia suomalaisia gospelyhtyeitä ja -artisteja.

Perjantaina kisataan myös Virsivisan finaalin voitosta.

Lähde: kirkkopaivat.fi
Kuva: Kirkkopäivien kuvapankki: Kirkkopäivien logo, Taavi Tihkan