Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Boko Haram, ISIS ja tytöt

 

Pelkän käännyttämisen lisäksi ääri-islamistiset terroristijärjestöt käyttävät hyväkseen naisia.

Maanantaina 18. päivä New York Times julkaisi taas yhden uutisen terroristijärjestö Boko Haramin suorittamista toistuvista raiskauksista. Myös ISIS on tunnettu samanlaisesta toiminnasta. Mikä terroristijärjestöjä kiinnostaa tytöissä?

Boko Haramin on arvioitu siepanneen jo tuhansia naisia, joista monet ovat onnistuneet pakenemaan ja hakemaan turvapaikkaa esimerkiksi Bornon osavaltion pääkaupungin lähistöllä olevalle leirille. Saapuneista naisista 200 on raskaana.

”Boko Haramin johtajat ovat tehneet tietoisen päätöksen yrityksestä saattaa mahdollisimman monta naista raskaaksi”, kertoo Bornon kuvernööri New York Timesin haastattelussa. Jotkut raiskaajista jopa rukoilevat, että nainen tulisi raskaaksi ja saisi lapsen, jolla on sama ideologia kuin isällä – ääri-islam.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

ISISin strategia vaikuttaa samankaltaiselta. 9-vuotiaat tytöt myydään orjiksi ja naitetaan. YK:n mukaan yksi tyttö oli naitettu jopa 20 kertaa.

Lähes jokaisen uskonnon kasvu perustuu suurilta osin siihen, että lapsi perii vanhempiensa uskonnon. Islamistiset terroristijärjestöt vaikuttavat ottaneen tämän tiedon käyttöönsä varmistaakseen tulevienkin sukupolvien olevan valmiina taisteluun.

Lähteet: New York Times, Christianity Today
Kuva: hdptcar /flickr.com