Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkkoherrojen hiihtoviesti ylitti odotukset

 

Lahtelaiset hiihtäjäkirkkoherrat vas. Ilmo Leinonen

Lahden seurakuntayhtymän neljä kirkkoherraa sivakoi yhteisvastuukeräyksen hyväksi. He hiihtivät vuorokauden ympäri Salpausselän maastossa kukin kahden tunnin vuoroissa. Viesti päättyi tänä aamuna kello kymmenen, kun idean isä, kirkkoherra Ilmo Leinonen Joutjärveltä, tuli hyväkuntoisena maaliin. Kirkkoherrat hiihtivät yhteensä 333,8 kilometriä ylittäen minimitavoitteeksi asetetun 213 km reilusti. Kirkkoherrojen yhteisikä on 213 vuotta. Kukin hiihti keskimäärin 83,45 kilometriä. Kirkkoherroista nuorin, Keski-Lahden Miika Hämäläinen (41), pääsi kunnioitettavaan 89,5 kilometrin tulokseen omassa kuuden tunnin hiihdossaan.

Keli oli erinomainen ja se osaltaan avitti hyvään tulokseen pääsemisessä. Kaikki hiihtivät vapaalla hiihtotavalla. Yöllä hiihto sujui hyvin otsalamppujen näyttäessä reittiä.

-Tosin kuutamon valossakin olisi varmaan pärjännyt aika hyvin. Aamun sarastus ja auringon nousu oli kerrassaan upea, totesi Miika Hämäläinen hymyillen kello neljästä kuuteen hiihtämästään osuudesta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Muut hiihtäjät olivat Salpausselän kirkkoherra Pentti Keisanen ja Launeen kirkkoherra Heikki Pelkonen.

Kirkkoherrat haastavat yksityisiä ja yhteisöjä osallistumaan yhteisvastuukeräykseen hiihtokilometrien summalla. Jos osallistuu 10 sentillä/kilometri, summa on 33,38 euroa. Jos eurolla/km, se tekee 338 euroa. Lahden seurakuntayhtymän yhteisvastuutili on FI95 1519 3000 104576 viestillä ”Kirkkoherrojen 24h hiihto”.

Kirjoittaja: Seppo Vänskä