Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Kirkkoherranvaali kiinnosti Espoossa

 

Jouni Turtiainen

Pastori Jouni Turtiainen on valittu Espoonlahden seurakunnan kirkkoherraksi. Äänestysprosentti Espoon kirkkoherranvaalissa nousi suuremmaksi kuin mihin pääkaupunkiseudulla on viime vuosina totuttu. Vaalissa kolmannella vaalisijalla ehdolla ollut Turtiainen sai 859 ääntä.

Äänestysprosentti Espoonlahden seurakunnan kirkkoherranvaalissa oli 6,7. Espoon Olarin seurakunnan kirkkoherranvaalissa äänestysprosentti jäi neljään. Tuomiorovastin valintaan Espoossa osallistui vain pari prosenttia äänioikeutetuista. 

Ensimmäisellä vaalisijalla ollut Espoon seurakuntayhtymän päällikkö Jukka Huttunen sai Espoonlahden kirkkoherranvaalissa 288 ääntä. Toiselle vaalisijalle asetettu tutkija, pastori Hannu Pöntinen sai 468 ääntä. Äänioikeutettuja vaalissa oli 24 315 henkilöä. Ääntään käytti 1625 seurakuntalaista. Yli 42 prosenttia äänistä annettiin ennakkoon.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Jouni Turtiainen on toiminut kirkkoherrana aiemmin Lappeenrannassa Lauritsalan seurakunnassa Lappeenrannassa. Hänellä on ollut luottamustehtäviä Kirkkohallituksen Kirkko ja juutalaisuus -työryhmässä sekä evankelioimistyön toimikunnassa. Turtiainen on toimittanut oppikirjan Ikkuna juutalaisuuteen.

Nykyinen Espoonlahden kirkkoherra Mikko Tervonen jää eläkkeelle 1.4.