Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kirjailija: Hipsterikristillisyys ei korvaa aitoutta

 

Kirjailija näkee aidon kohtaamisen ainoaksi tavaksi saada nuoret aikuiset takaisin seurakuntiin. Kuva: Shutterstock

Brett McCrackenin mielestä ihmiset eivät etsi katu-uskottavuutta vaan aitoutta.

Kristitty kirjailija Brett McCracken on ottanut The Washington Postissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan kantaa “hipsterikristillisyyden” mahdollisuuksiin auttaa jäsenkadosta kärsiviä kirkkoja. Hän kirjoitti samasta aiheesta viisi vuotta sitten teoksen Hipster Christianity: When Church and Cool Collide.

McCracken toteaa kirjoituksessaan, että myös uusin tutkimus vahvistaa hänen teesinsä siitä, että ihmiset eivät etsi niinkään “cooliutta” ja katu-uskottavuutta vaan aitoutta ja perinteisyyttä. Lisäksi hän näkee katu-uskottavuuden ylläpitämisen ongelmana vaikenemisen niistä uskonkappaleista ja eettisistä asioista, joissa Raamattu on ristiriidassa ihmisten mielihalujen kanssa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Hipsterikristillisyyden vahvuuksina McCracken näkee muun muassa mahdollisuudet tuoda elämää joidenkin suurkaupunkien elähtyneisiin kirkkoihin. Hän kuitenkin varoittaa, ettei se saa mennä evankeliumin ytimen edelle: ihmisten rakastamisen, parannuksenteon, elämän muuttumisen, itsensä kieltämisen ja palvelualttiuden edelle.