Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Kirkon verkkotyöntekijä: Snapchat on mahdollisuus seurakunnille

 

Snapchatin kummituslogo.

Viime aikoina suosiotaan kasvattanut mobiilisovellus Snapchat tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös seurakuntatyössä, toteaa verkkotyöntekijä Juho Niemelä.

Nopeaan viestintään suunnitellun Snapchatin avulla kuvien, tekstien ja videoiden jakaminen ja yhdisteleminen sujuu helposti.

Juho Niemelän mukaan mobiilisovellusten merkitys kirkon työssä vaihtelee seurakunnittain.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

– Joissakin seurakunnissa näissä asioissa ollaan vielä lapsen kengissä.

– Toisaalta kirkon piirissä on myös paljon näkemyksellisiä monimediaosaajia. Eivätkä kaikki heistä ole nuoria. Mediakäyttäytyminen on enemmän persoonakysymys kuin ikäkysymys, Niemelä huomauttaa.

Niemelällä ei ole tietoa siitä, onko millään seurakunnalla esimerkiksi mobiilityöstrategiaa.

– Joka tapauksessa mobiiliviestinnän merkitys täytyy tiedostaa. Suuri osa seurakuntien jäsenistä käyttää mobiilisovelluksia jatkuvasti.

Seurakunnat hyödyntävätkin vaihtelevan säännöllisesti jo Facebookia ja Instagramia. Uudempi sovellus Snapchat on monille vieraampi.

– Seurakuntien työntekijöiden kannattaisi tutustua siihen nyt, kun se on vielä uusi juttu. Se on kirkolle yksi hyvä tapa pysyä mukana tässä ajassa ja sen informaatiotulvassa, Niemelä sanoo.

– Snapchat tarjoaa tehokasta ja ytimekästä viestintää. Dataa liikkuu nyt niin paljon, että ihmiset jaksavat parhaiten keskittyä lyhyeen ja ajankohtaiseen informaatioon. Snapchatin avulla seurakunnat voivat esimerkiksi kuvapäiväkirjamaisesti esitellä toimintaansa kaikille kiinnostuneille. Snapchat on hauska ja innostava apuväline.

Niemelän mukaan mobiilityöskentely tarjoaa seurakunnille myös mahdollisuuden aktivoida nuoria jäseniä.

– Voi esimerkiksi olla hyvä idea antaa vastuu seurakunnan Instagram- tai Snapchat-tilistä nuorille, seurakunnan työntekijän opastuksella.

Snapchat toimii toistaiseksi vain Apple- ja Android-laitteilla. Toukokuussa palvelun edustajat kertoivat kuitenkin Twitterissä, että sitä ollaan tuomassa myös Windows-puhelimille.

Lue Niemelän kirjoitus Snapchatista täältä

 
Artikkelibanneri perussanoma