Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kipuun asti rehellistä lähetyshistoriaa – Kutsumus-kirja julkaistaan Kansanlähetyspäivillä

 
Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärinen ja lähetysjohtaja Daniel Nummela pitävät uunituoretta Kutsumus-kirjaa käsissään. Kuva: Hanna-Mari Vuorinen

Kutsumus-kirjassa avataan tarinoiden kautta Kansanlähetyksen lähetyshistoriaa seitsemältä vuosikymmeneltä kouriintuntuvalla tavalla. ”Tätä ei kannata jättää väliin”, toteavat Sanna Myllärinen ja Daniel Nummela. Kuva: Hanna-Mari Vuorinen

Kutsumus – Kahdeksan tarinaa neljältä mantereelta -kirja julkaistaan Kansanlähetyspäivillä perjantaina 7. heinäkuuta Ryttylässä.

Kutsumus on teos, joka tuo lukijoiden ulottuville aiemmin tallentamatonta lähetyshistoriaa seitsemältä vuosikymmeneltä. Kirjan kirjoittanut Danielle Miettinen kiittää Kansanlähetystä ja haastattelemiaan lähetystyöntekijöitä rohkeudesta käsitellä menneisyytensä kipukohtia.
”Koin kirjaa kirjoittaessani, että Jumalan armo on kirkas juuri siellä, missä ihminen ei enää jaksa eikä pysty luomaan itsestään toivomaansa kuvaa”, Miettinen toteaa.

Kirjailija, toimittaja Danielle Miettinen. Kuva Katariina Miettinen
Kirjailija Danielle Miettinen on haastateltavana Kutsumus-kirjan julkistamistilaisuudessa. Kuva: Katariina Miettinen

Kutsumus – Kahdeksan tarinaa neljältä mantereelta -kirjan julkistamisjuhlaa vietetään Kansanlähetyspäivillä perjantaina 7. heinäkuuta kello 17.30 alkavassa tilaisuudessa. Sitä voi seurata myös KL-mediasta ja Youtubesta. Mukana on kirjailijan lisäksi teoksessa haastateltuja lähetystyöntekijöitä. Heidän tarinansa näyttävät, millaiset tekijät synnyttävät kutsun lähetystyöhön ja miten kutsumus muokkaa minuutta. Entä kuka auttaa, kun tulee kriisi ja voimat loppuvat? Mistä rakentuu raamattukuriirin uusi identiteetti, kun rautaesirippu repeää? Kuka ottaa kopin, kun väsähtäneen raamatunkääntäjän tekee mieli kävellä rekan alle?

KRS Krito 10.-23.6.

Muutoksentekijöitä muuttuvaan maailmaan

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela pitää kirjaa antoisana ikkunana maisemaan, jossa Suomen Ev.lut. Kansanlähetys on toteuttanut Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä 55 vuoden ajan.
”Olemme koonneet teokseen myös uusia tilastoja. Toivomme, että ne auttavat ymmärtämään työmme laajuuden ja lähetystyöhön liittyvän jatkuvan muutoksen”, Nummela sanoo.

Hän muistuttaa, että Jeesuksen antama lähetyskäsky on vielä kesken. ”Tämän kirjan tavoitteena on kiittää ja rohkaista niitä, jotka ovat jo pitkään olleet mukana. Rukoilemme myös, että näiden sivujen äärellä monet uudet ihmiset innostuisivat mukaan suureen tehtävään julistaa evankeliumia kotipihalta maailmaan ääriin saakka.”

Kirjan on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.