Kesän rippikoulujen kohtalosta päätös: Lähiopetusta siirretään myöhäisempään ajankohtaan

 

Kuvituskuva: Sari Savela

Rippikoulujen lähiopetusta siirretään tulevana kesänä myöhäisemmäksi, jos poikkeusolot jatkuvat toukokuun lopun jälkeen. Rippikoulujen siirtämisestä päättivät piispat tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Rippikouluun pitää sisältyä kaikissa vaihtoehdoissa leirimuotoinen tai päivärippikouluna toteutettava intensiivijakso poikkeusolojen jälkeen. Tarvittaessa tukitoimena voidaan käyttää etäopetusta.

Ripikoulun päättyessä järjestettävää konfirmaatiomessua ei voi viettää etänä. Piispat ovat aiemmin antaneet ohjeistuksen, jonka mukaan etäehtoollisia ei seurakunnissa tulisi järjestää.

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

Piispainkokous merkitsi myös tiedoksi Kirkkohallituksen laatiman ohjeen siitä, kuinka rippikoulun etäopetus järjestetään koronaviruspandemian aikana. Ohje antaa toteutusvaihtoehtoja etärippikoulun järjestämiseen ja ohjeita nuorten osallisuuden, yhteisöllisyyden ja rukouselämän turvaamiseen uudenlaisessa tilanteessa.

Seurakunnat tulevat tiedottamaan lähipäivinä rippileireille ilmoittautuneille, minkälaisiin aikataulumuutoksiin ensi kesän rippikoululaisten on syytä tässä vaiheessa varautua.