Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kesäkuu on ulkomaille suuntautuvien rippileirien sesonkia

 

Rippikoululaisia Ateenan Areiopagilla. Taustalla näkyy Akropolis.

Suomalaisnuoret ovat tässä kuussa valmentautuneet konfirmaatioon esimerkiksi Englannissa, Kreikassa, Saksassa, Unkarissa ja Virossa.

Erityispainotteisten rippikoulujen valikoima näyttää jatkavan laajentumistaan.

Esimerkiksi Suomen Raamattuopisto järjesti ensi kertaa futisriparin yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Tampereen seurakuntayhtymällä vuoden uutuuksia ovat olleet kiekkoilijoille, ringeten pelaajille ja taitoluistelijoille suunnattu jääripari sekä musiikkirippikoulu, jossa on laulettu ja soitettu tavanomaista enemmän, myös omilla instrumenteilla.

Tampereen seurakuntien pastorin, Jari Pulkkisen, mukaan tarjontaa on määrätietoisesti kehitetty nuorten toiveiden suuntaan.

– Kun sisältö on vahva, voimme vaihdella ja kokeilla erilaisia toteutustapoja. Rippikoulun muoto ei ole pyhä, Pulkkinen toteaa Tampereen seurakuntayhtymän nettisivuilla.

Hän vahvistaa, että erityispainotteisten rippileirien suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Koko Suomen tarjonnasta voi bongata vaikka tanssiriparin, vesistöleirin, roolipelirippikoulun, Tee-Se-Itse-rippikoulun, vaellusriparin sekä rokkipapin matkassa tehtävän kirkkovaellus-rippikoulun.

Ripareita pidetään enenevässä määrin myös ulkomailla.

Tässä kuussa ainakin Kauniaisista on lähdetty Kreikkaan, Jyväskylästä Unkariin sekä Tampereelta Englantiin, Saksaan ja Viroon.

– Ajatus Kreikasta syntyi parisen vuotta sitten, kun Raamattuopisto alkoi miettiä Kylväjän kanssa yhteisen rippileirin pitämistä. Kreikka oli luonteva valinta siksi, että Kylväjä teki siellä jo entuudestaan työtä, kertoo Tiina Karlsson, Suomen Raamattuopiston nuorisotyön tiiminjohtaja.

Ensimmäinen Kreikan ripari tuli vuonna 2015 helposti täyteen. Nyt varauksia on tehty ensi vuodellekin.

– Matkustaminen on aina hieno, avartava kokemus. Moneen nuoreen tekee vaikutuksen käydä samoissa paikoissa, joissa esimerkiksi Paavali piti puheitaan. Se tekee Raamatun tapahtumat eläviksi ja läheisiksi.

Silti tavalliset rippileirit eivät välttämättä himmene teemallisten rinnalla.

– Joka tapauksessa leiri on nuorelle elämys, Suomenkin kesässä. On myös tärkeää, että leiritarjonnasta löytyy edullisia vaihtoehtoja, jotta maksut eivät nouse osallistumisen esteeksi, Karlsson toteaa.

Nettiin on jo putkahdellut tietoja vuoden päästä ulkomailla järjestettävistä rippileireistä.

Kansanlähetys vie kesäkuussa 2017 Sveitsiin, Karmel-yhdistys Israeliin sekä Raamattuopisto ja Kylväjä tuttuun tapaan Kreikkaan.