Keräyslippaan kahvasta avun toimittajaksi

 

Ismo Salerto on työskennellyt 13 vuotta Fidan kehitysyhteistyötehtävissä. Viime keväänä hän osallistui
Eväät elämään -keräykseen Helsingissä. Hän sanoo jännittäneensä aluksi ihmisten kohtaamista, mutta
yllättyneensä myönteisestä vastaanotosta. – Ihmiset tykkäävät osallistua, kun voi pienelläkin lahjoituksella
auttaa. Kuva: Erkki Salo

Ismo Salerto oli Nepalissa viemässä konkreettisesti suomalaisten raha-apua perille.

Fidan ja helluntaiseurakuntien vuosittainen Eväät elämään -keräys alkoi maanantaina. Keräyksen kohteena on toista vuotta peräkkäin Nepal. Tänä vuonna varoja kerätään maan köyhimpien väestöryhmien koulunkäynnin tukemiseen.

Maanantaina tuli kuluneeksi tasan vuosi Nepalin tuhoisasta maanjäristyksestä. 7,8 magnitudin järistys surmasi noin 9 000 ihmistä ja tuhosi puoli miljoonaa rakennusta.

Ismo Salerto osallistui lipaskeräykseen viime keväänä Helsingin Itäkeskuksessa yhdessä parikymmenen muun Fidan työntekijän kanssa. Hän oli siitä erikoinen lipaskerääjä, että pääsi lähes välittömästi seuraamaan, mitä avustuskohteessa tapahtuu. Salerto matkusti Nepaliin valvomaan väliaikaisten kotien rakentamista maanjäristyksessä tuhoutuneiden tilalle. Fidan kautta yhteensä 1 140 perhettä sai apua rakentamiseen.

– Näin konkreettisesti, miten tuki vaikutti. Ihmiset olivat menettäneet aivan kaiken ja olivat todella onnellisia, kun saivat vähäisenkin suojamajan kodikseen.

Avustustyön päällikkö pitää tärkeänä, että kehitysmaiden lähimmäisiä tuetaan pitkäjänteisesti eikä vain silloin, kun hätä on uutisissa esillä.

– Köyhän maan kehitys otti katastrofin vuoksi takapakkia, mutta kansainvälinen mielenkiinto hiipuu. Tukea tarvitaan yhä ja meillä on siellä tiivis verkosto paikallisia ihmisiä mukana yhteistyössä.

Kahdeksatta kertaa järjestettävään keräykseen ilmoittautui 97 helluntaiseurakuntaa eri puolilta Suomea. Kerääjät tunnistaa Fidan oransseista keräysliiveistä, ja kaduilla heitä voi nähdä 15. toukokuuta asti. Monet seurakunnat järjestävät myös tempauksia, joissa kerätään varoja Nepaliin.

Lisätietoa: www.evaatelamaan.fi

 

Aiheet