Kemin kaupunginorkesteri toteuttaa Lasse Heikkilän ja Veikko Ruohotien METSÄ -elokuvakonsertin

 

Lasse Heikkilä on tuottelias säveltäjä, joka on säveltänyt muun muassa useita messuteoksia, musikaaleja ja orkesteriteoksia.

Säveltäjä Lasse Heikkilän ja kuvaaja Veikko Ruohotien yhteistyö hengellisten videoiden, multivisioiden ja näyttämöteosten parissa on tuottanut uuden teoksen Metsä. Kemin kaupunginorkesteri on ottanut teoksen ohjelmistoonsa.

METSÄ  on videoelokuvan ja elävän orkesterin yhteisesitys, jossa kuva ja musiikki yhdistyvät vaikuttavalla tavalla kertomaan samaa sanatonta tarinaa. Sen näyttämönä on vuoden kierto suomalaisessa luonnossa, sisältönä elämän ihme, kipeys ja kauneus.  

– Merkittävä osa sävellyksen inspiraatiosta on lähtöisin Veikko Ruohotien luontovideokuvien luomista impressioista, kuten putoavan lehden liike, vesiputouksen musertava voima, taivaalle vyöryvät ukkospilvet tai veden heijastuksessa huojuvien kaislojen kuvajaisten rytmi, säveltäjä Lasse Heikkilä kertoo sävellysten synnystä.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Lasse Heikkilä kertoo, että metsässä kulkeminen on ollut hänelle tärkeä osa elämää lapsuudesta asti.

– Vanhempana tarve päästä aika ajoin metsään on jopa lisääntynyt. Monet sävellys- ja teksti-ideat olen saanut metsän keskellä.

METSÄ-teoksen kuvamaailma on Veikko Ruohotien käsialaa.

– Vaikka videokuva on silkkaa luontoa ja luonnonilmiöitä, huomaan katselevani METSÄ –teoksessa omaa elämänkaartani erilaisine vaiheineen. Uskon, että moni löytää samaistuskohtia niihin. Ihmisiä kun kaikki olemme, Lasse Heikkilä kertoo.

Kemin kaupunginorkesteri on ottanut METSÄ -teoksen ohjelmistoonsa ja siitä nähdään marraskuussa kaksi esitystä. Meri-Lapin jousikvartetin solistivieraina esiintyvät säveltäjän lisäksi hengellisen musiikin ystäville monista yhteyksistä tutut laulaja Saila Takalo (ent. Seurujärvi) ja hanuristi Osmo Matias-Ojanen.

Esitykset ovat Kemissä Sauvon salissa 15.11 ja Torniossa Joentalolla 16.11. Lisää esityksiä samalla solistitriolla on luvassa Henrik Perellón johtaman jousikvartetin kanssa Kouvolassa 6.12., Rautavaaralla 10.12. ja Mietoisissa 11.12.