Kehittyvä SAT-7 tavoittaa yhä enemmän katselijoita

 

Kristillinen satelliittitelevisiokanava SAT-7 jatkaa suosiotaan. Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idän alueella ohjelmia lähettävällä kanavalla on jo noin 500 miljoonaa katsojaa. Satelliittivastaanottimet ovat yleistyneet nopeasti mikä on avannut historiallisesti ennennäkemättömät mahdollisuudet käyttää televisiota kristillisen sanoman välittämiseen.

– SAT-7 vahvuus on sen kulttuurisessa sensitiivisyydessä. Ihmiset katselevat paikan päällä tuotettuja ohjelmia omalla kielellään. SAT-7 ei siis ole länsimainen vientituote, Elisabet Elo Kansanlähetyksestä, kertoo.

Uusinta kehitystä SAT-7:ssä on 10.12 avattu uusi kanava, joka yhdistää kahden arabiankielisen kanavan parhaimmistoa. Tuore kanava mahdollistaa monipuolisemmat katseluajat ja huomio erityisesti lapsille parhaan ajan katsella ohjelmia.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Uudistuvan TV-työn mahdollisuudet kasvavat

SAT-7 pyrkii kehittämään ohjelmistoaan ja pysymään ajan tasalla katselijoiden tarpeista. Viime kuussa farsin- ja turkinkielisen kanavan tuotantopäällikkö Adam Simpson laittoi liikkeelle projektin, jossa tuotettiin opettavaisia lyhytelokuvia. Teemoiksi valittiin kristinuskon peruskäsitteitä kuten armo.

– Toivomme, että nämä elokuvat saavat ihmiset ajattelemaan ja oivaltamaan, että ongelmia voi lähestyä uudella tavalla, Simpson sanoo.

Myös ohjelmien lähetykseen liittyvän satelliittitekniikan kehittyminen on parantanut SAT-7:n tavoittavuutta entisestään.

– Kun saimme käyttöömme AB4-satelliitin (Atlantic Bird 4), potentiaalinen katsojalukumme arabimaissa yli kaksinkertaistui yhden yön aikana. Moni uusi katsoja on jo kertonut nähneensä ensimmäistä kertaa meidän ohjelmiamme, iloitsee SAT-7:n johtaja Terence Ascott.

Runsas katsojapalaute rohkaisee SAT-7:n työntekijöitä päivittäin.

– Kiitos, että olette helpottaneet yksinäisyyttäni. Ohjelmanne ”En ole vain nainen” on antanut minulle toivoa tulevaisuudesta vapaudessa ilman väkivaltaa, kirjoittaa egyptiläinen nainen.

-Sain Jeesuksen henkilökohtaiseksi vapahtajakseni katselemalla ohjemaanne. Rukoilkaa, että voisin kasvaa Kristuksessa joka päivä, kirjoittaa katselija Jordaniasta.

SAT-7:n ohjelmia voi seurata suorana lähetyksenä kanavan internet-sivuilta osoitteessa www.sat7.org.