Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

KD:n nuoret komppaavat Essayahia presidenttiehdokkaaksi

 

Kuva: Seppo J. Sirkka

Niinistö, Lipponen, Haavisto. Presidenttipeli on tällä hetkellä miesvaltaista, mutta tilanne voi muuttua, mikäli KD:n nuoret saavat tahtonsa läpi.

Kristillisdemokraattisten nuorten puheenjohtaja Aki Ruotsalan mielestä KD:n tulee ehdottomasti lähteä mukaan presidenttipeliin omalla ehdokkaalla, jos sellaiselle on kysyntää.

– Jos hyvä ehdokas on tarjolla, niin miksi jättää mahdollisuus käyttämättä. KD pystyy tarjoamaan vastuullisia vaihtoehtoja, joista Sari on ehdottomasti paras, Ruotsala toteaa.

Presidentin rooli korostuu erityisesti ulkopolitiikassa, jossa Essayah on jo europarlamentaarikkona osoittanut uskottavuutta.

– Kun muut puolueet ovat kaivamassa naftaliinista kaikki politiikan suuret nimet 1990-luvun alkuajoilta, ja heistäkin suurin osa miehiä, sopisi Sarin profiili täydellisesti mukaan kisaan. Hän toisi listalle tuoreuden lisäksi myös naisnäkökulmaa kovan substanssiosaamisen ohella, arvioi Ruotsala.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Siinä missä muiden puolueiden talouspoliittinen linja on ollut eurokriisin myötä lähinnä eturistiriitojen valtataistelua, poliittista peliä tai kädestä suuhun elämistä, Ruotsala näkee Essayahin osoittaneen kypsää ja oikeansuuntaista valtionaistasoista talousajattelua.

– Sarin linja Euroopan talousasioissa on ollut kriittistä, mutta rakentavaa. Tällaista linjaa tulee Suomessa vahvistaa. Nyt tarvitaan ratkaisuja, joihin voi luottaa riippumatta siitä, miten talous kehittyy, hän sanoo.

Ruotsala kuitenkin haluaa muistuttaa, että Essayah päättää itse ehdokkuudestaan.

Ennen poliitikon uraansa Essayah tuli tunnetuksi ammattiurheilijana. Hän voitti muun muassa Stuttgartissa vuonna 1993 kultaa 10 km kävelyssä.