Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

KD Nuoret ja Vihreät nuoret kirjoittivat yhdessä Arhinmäelle

 

Aki Ruotsala

KD Nuoret tekivät tänään historiaa ja ylittivät ideologian raja-aitoja allekirjoittamalla Perussuomalaisten Nuorten ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) kanssa yhteisen avoimen kirjeen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle.

Kirje perustuu maanantaina tehtyyn tukipäätökseen, joka rokotti suurimpia tukia nauttivien järjestöjen avustuksia vain vähän samalla sallien nykyisten yleisavustusten jakoperiaatteiden epätasa-arvoisen toteutumisen.

– Toivomme ministeri Arhinmäeltä perusteluja jakopäätöksen oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, KD Nuorten puheenjohtaja Aki Ruotsala sanoo.

Avoimen kirjeen allekirjoittaneet poliittiset nuorisojärjestöt kuuluvat eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöistä pienimmän avustuksen saaneisiin.
Vähiten taloudellista tukea myönnettiin Perussuomalaisille Nuorille 15 000 €, seuraavaksi vähiten tukea saivat Kristillisdemokraattiset Nuoret 47 000
€ ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO 83 000 €.

Ero on räikeä, kun rahoituksen tasoa verrataan eniten avustuksia saaviin Keskustan nuorisojärjestöihin. Keskustanuoret (670 000 €) ja Keskustan Opiskelijaliitto (61 000 €) saavat avustuksia yhteensä 731 000 €.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ruotsalan mukaan varmasti löytyy ihmisiä, jotka ajattelevat poliittisten nuorisojärjestöjen olevan vain nuorison keskuudessa työtään tekeviä
sivistysautomaatteja. Kyse on kuitenkin muustakin, sillä nuorisojärjestöt ovat perinteisesti kasvattaneet maahamme eturivin vastuunkantajia, KD Nuorten tiedotteessa todetaan.

– Jostain syystä Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen ja Mari Kiviniemi ovat olleet aktiivisia juuri kokoomuksen, sosialidemokraattien ja keskustan nuorisojärjestöissä. Nuorisojärjestöjen tuet ovat siis poliittista tukea poliittiselle ideologialle. Varhaisessa vaiheessa oikein annosteltuna sen vaikutus kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Vaaliraha on vain hetkessä annettu narkkarin piikki, Ruotsala lohkaisee.

– Itse väitän, että kun tainta kastellaan ja hellitään tarpeeksi omassa ”poliittisessa kasvihuoneessa”, sen edellytykset kasvaa isoksi puuksi ja
selviytyä juurtuneena paikallaan ovat paremmat, kuin pystymetsästä politiikan tuuliselle mäelle istutetut versot, hän summaa.

 

Lue avoin kirje tästä

 
artikkelibanneri Uusi Tie