Kari Mäkinen homokeskustelun synnyttämästä erovyörystä: Reaktio osoittaa kansankirkon tärkeyden

 

Erovyöry säikäytti arkkipiispa Kari Mäkisen.

Kahdessa päivässä kirkosta on eronnut yli 4500 ihmisistä. Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää valitettavana ja hämmentävänä sitä, että ihmiset eroavat kirkosta homoseksuaalisuuteen liittyvien kysymysten tai mediakohun takia.

Eropiikki sai alkunsa Yle TV2:n Ajankohtaisen kakkosen homoilta-keskustelusta tiistaina. Kahden tunnin ohjelman aikana kirkosta erosi eroakirkosta.fi-sivuston kautta yli 200 ihmistä.

Edellisen kerran televisiokeskustelu aiheutti vastaavan tilanteen vuonna 2008, kun Ylen A-talkissa keskusteltiin naispappeudesta. Tuolloin ohjelman aikana kirkosta erosi 180 ihmistä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoo, että ne kirkon jäsenet, jotka ilmaisevat kantansa eroamalla sen sijaan osallistuisivat ja vaikuttaisivat kirkossa omalla äänellään.

– Ymmärrän, että monet odottavat, että kirkko näyttäisi selkeämmin hyväksyvänsä homoseksuaalisuuden. Tämän kysymyksen avulla puhutaan paljon muustakin kuin homoseksuaalisuudesta kuten esimerkiksi ihmisten yhtäläisestä arvosta, uskosta, rakkaudesta ja seksuaalisuuden merkityksestä.

Arkkipiispa Mäkinen painottaa, että kirkko on kristillisen arvomaailmansa mukaisesti huomattavasti monikasvoisempi kuin mitä erilaisissa kärjistyneissä keskusteluissa nähdään.

– Nämä reaktiot kertovat sen, että kansankirkko on tärkeä suomalaisessa yhteiskunnassa. Juuri nyt on aika käydä keskustelua homoseksuaalisuudesta toisia kunnioittaen ja kuunnellen.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)