Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Kansanlähetyspäivät päädyttiin järjestämään kokonaan verkossa

 

Tapahtumakoordinaattori Salla Pulliainen ja tapahtumatuottaja Tomi ”Tode” Jurvanen toivottavat kaikki tervetulleeksi Kansanlähetyspäivien verkkotapahtumaan netin ja radion äärelle. Kuva: Sanna Myllärinen

Kansanlähetyspäivien pääohjelma siirtyy nettiin ja on osittain kuunneltavissa myös radiosta.

Koronatilanteen vaikeutuessa Kanta-Hämeessä on Kansanlähetyksen johtoryhmä tehnyt 20.5.2021 päätöksen siirtää Kansanlähetyspäivien pääohjelma vain nettiin, virtuaalitapahtumaksi. Tapahtumatuottaja Tomi ”Tode” Jurvasen mukaan tapahtuman järjestelyjä tehtiin aivan viimeiseen hetkeen asti myös fyysisen tapahtuman toteuttamiseksi Ryttylässä.
– Nyt olemme kuitenkin siinä tilanteessa, että kokoontumisrajoitusten lieventäminen ei ole edennyt toivotussa aikataulussa. Koronatilannekin on kääntynyt vaikeampaan suuntaan Kanta-Hämeessä. Näiden syiden takia, emme pysty järjestämään suunnittelemaamme 500 hengen tapahtumaa, hän toteaa.

– Vuosi sitten jouduimme tekemään samankaltaisen päätöksen. Mekin haluaisimme jo päästä yhdessä ihmisten kanssa nauttimaan kesäjuhlan tunnelmasta paikan päällä. Onneksi kuitenkin nykytekniikka tarjoaa mahdollisuuden jakaa ohjelmaosuudet netin avulla osallistujille, tapahtumakoordinaattori Salla Pulliainen kertoo.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

Kansanlähetyspäiviä voi seurata 2.–4. heinäkuuta Kansanlähetyspäivien nettisivuilta, sosiaalisesta mediasta sekä Kansanlähetyksen YouTube-kanavalta. Osa ohjelmasta radioidaan Radio Dein taajuuksilla. Vuorovaikutuksellisiin tilaisuuksiin käytetään Microsoft Teams viestintä- ja yhteistyöalustaa.

Jumalanpalvelus ja lähettien siunaaminen ulkona

Sunnuntain jumalanpalvelus ja lähetystyöntekijöiden matkaan siunaaminen 4.7. klo 13.00 alkaen järjestetään tapahtumapaikalla ulkona. Siihen otetaan osallistujia kokoontumisrajoituksen sallima määrä. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta julkaistaan Kansanlähetyspäivien kotisivuilla  viikkoa ennen tilaisuutta. Jumalanpalvelus välitetään osana pääohjelmaa Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla.

Kisakatsomoita pienryhmissä sekä Kansanlähetyspiireissä

Kansanlähetys rohkaisee järjestämään kokoontumisrajoitusten puitteissa kisakatsomoita raamattu- ja lähetyspiireissä sekä vastaavissa pienryhmissä. Paikallisille lähetyskodeille ja muihin kansanlähetyspiirien toimipisteisiin on myös suunnitelmissa järjestää kisakatsomoita. Tapahtumajärjestäjä on luvannut toimittaa ilmaisen tarvikepaketin rekisteröityneille kisakatsomoille. Lisätietoja ja kisakatsomoiden rekisteröinti Kansanlähetyspäivät.fi -osoitteessa.

Kenelle Evankeliumi on tarkoitettu?

Kansanlähetyspäivien ohjelma avaa tänä kesänä näköaloja siihen, kenelle Evankeliumi on tarkoitettu. Perjantai-iltana ohjelmassa on Matti Korhosen isännöimä keskusteluohjelma otsikolla ”Evankeliumi kaikille”. Keskustelemaan saapuvat Päivi Räsänen, Sami Asp sekä Kalle Mäenpää. Lauantaina saamme osallistua Kansanlähetyksen uuden lähetysjohtaja Daniel Nummelan ensimmäiseen Polttopisteessä-puheenvuoroon. Puheenvuoron jälkeen studiossa käydään läpi osallistujien kommentteja. Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela haastaa ja rohkaisee käsitystämme olla rohkeasti kristitty tässä ajassa. Yhdessä Leif Nummelan kanssa on tulossa juttelemaan mm. Timo Soinisekä Jouko Talonen.

Viikonlopun ohjelmassa on paljon raamattuopetusta, musiikkia ja muuta perinteistä kesäjuhlien ohjelmistoa. Raamattulavalla pääsemme seuraamaan eri raamatunhenkilöiden lähetyskutsua. Raamattulava omana kokonaisuutenaan lauantaina 3.7. klo 10.30–18.30. Linkin sekä tarkemmat ohjelmatiedot löydät Kansanlähetyspäivien nettisivuilla. Pääohjelma sekä Raamattulava on katsottavissa jälkikäteen tallenteena Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla.

Musiikissa viikonlopun aikana kuullaan legendaarista Gospel Power -yhtyettä ja Nina Åström kokoonpanoa. Viikonlopun ajan house bandissä musisoivat Mikko Nikula ja Sami Asp. Nuorille musiikkia tarjoilee Pietari Savolainen.

Nuorille oma leiri

Kansanlähetyspäivät järjestävät nuorille oman leirin. Leirille otetaan kokoontumisrajoitusten sallima määrä leiriläisiä.

– Vallitseva korona-aika on aivan erityisesti haastanut nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin. Haluamme tarjota leirillä turvallista ja hyvää raamattuopetusta, läsnäoloa sekä kohtaamisia, jotta yksinäisyys saisi väistyä ja osallisuus saisi kasvaa. Kansanlähetyspäivien ohjelmakartalta on viime vuosina puuttunut kokonaan nuorille suunnattu koko viikonlopun ohjelma. Haluamme tähän muutoksen ja ottaa nuoret jatkossa enemmän mukaan,  kertoo tapahtumatuottaja Tode Jurvanen. Leiriä koordinoi Juho Ylitalo.

Junioreille DonkkiTuben extrajakso

Kun Kansanlähetyspäivien lasten- ja junioriohjelma jouduttiin vallitsevassa tilanteessa perumaan, riensivät Donkki-aasi yhdessä Aleksin ja Saaran kanssa apuun! Vuosi sitten aloitettu DonkkiTube saa nyt jatkoa erityisellä extra-jaksolla. Donkin apuna toimivat yhdessä Aleksi Soininen sekä Saara Mrčela. Jakso tulee katsottavaksi Kansanlähetyspäivien viikonloppuna.