Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kansanlähetyspäivät kokosi ennätysyleisön − väenpaljous paljasti kehityskohteen: ”Päivi Räsäsen ja Tapio Puolimatkan tulee esiintyä päälavalla”

 

Emeritusprofessori Tapio Puolimatka ja kansanedustaja Päivi Räsänen vastasivat paneelikeskustelussa Kansanlähetyksen hallintojohtaja Samuli Virtasen (oik.) esittämiin kysymyksiin. Esiin nousi perhe. Kuva: Marianna Mäkiniemi

Viikonloppuna järjestetyt Kansanlähetyspäivät kokosivat Ryttylään ennätysyleisön. −Ihmisethän sen juhlan tekevät, kommetoi lähetysjohtaja Deniel Nummela yleisömäärää kiittäessään talkoolaisia ja osallistujia. 

Päivien johtaja Sanna Myllärinen summasi viikonlopun antia kiitollisena.

− Kun olen keskustellut ihmisten kanssa, on tullut selväksi, että korona-ajan pelot ovat menneet ohitse ja ihmiset ovat ennen kaikkea tulleet kohtaamaan toisiaan. Jotkut ovat sanoneet, että ovat tavanneet tuttuja vuosien tauon jälkeen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Lähetyskeskuksen aluetta on kehitetty vuosien saatossa vastaamaan juhlayleisön tarpeita. Kartanoalueen historiallisista puitteista löytyi eri ikäryhmiä palvelevia tiloja, joissa oli mahdollista viettää aikaa ja osallistua samalla ohjelmaan. Esimerkiksi lasten leikkipuistoon oli pomppulinnojen viereen pystytetty iso näyttö, josta vanhemmat saattoivat seurata ohjelmaa samalla kun lapset pitivät hauskaa.

”Kun halutaan purkaa demokraattinen, vapaa yhteiskunta, niin tehokkain tapa on tuhota ydinperhe.”

Vaikka kävijämäärä toi tapahtumajärjestäjille haasteita, ihmiset olivat Myllärisen havaintojen mukaan hyvällä mielellä. Ainoa kehittämiskohde ensi vuotta ajatellen on hänen mielestään se, että yleisöä kiinnostavien puhujien, kuten Päivi Räsänen ja Tapio Puolimatkan tulee esiintyä päälavalla.

− Heidän tämänvuotisen paneelikeskustelunsa saavat onneksi äänitteenä nekin, jotka eivät lauantaina mahtuneet puhelavan yleisöön, Sanna Myllärinen kertoo.

Räsäsen ja Puolimatkan keskustelun aiheeksi oli otsikoitu sananvapaus. Emeritusprofessori Puolimatkan pääviesti korosti ydinperheen merkitystä yhteiskunnalle. Hän vertasi miehen ja naisen muodostaman ydinperhemallin rapistumista marxilaiseen vallankumoukseen.

– Kun halutaan purkaa demokraattinen, vapaa yhteiskunta, niin tehokkain tapa on tuhota ydinperhe, ja sitähän tekee nyt Suomessa niin oikeisto kuin vasemmistokin. Hyvin harva vastustaa, Puolimatka lausui.

Kansanedustaja Päivi Räsänen asetti yhtäläisyysmerkin ydinperhevastaisen ja kristinuskonvastaisen ideologian välille.

– Jotta saa eliitin hyväksynnän, niin täytyy kumartaa sateenkaari-ideologiaa.

Viidestätoista uudesta lähetistä valtaosa suuntaa Eurooppaan

Lauantaina lähetysjohtaja Daniel Nummela, Mekane Yesus -kirkon presidentti Yonas Yigezu, liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen, rehtori Niilo Räsänen sekä apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola siunasivat matkaan viisitoista lähetystyöntekijää ja heidän lapsiaan. Näistä neljä suuntaa Japaniin, yhdeksän maahanmuuttajatyöhön eri puolille Eurooppaa ja Etu-Aasiaa sekä kaksi Lähi-itään.

Ensi vuotta Kansanlähetuspäivät järjestetään 5.-7. heinäkuuta teemalla Jeesuksesta laulan.