Kansanlähetys täyttää tänään 50 vuotta

 

Outi ja Lee tulevat Kansanlähetyspäiville Etelä-Itävallasta, Slovenian ja Italian rajalta. He viettävät tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaa. ”Olemme näiden yhteisten kiertolaisvuosiemme varrella laulaneet myös oman seutumme kyläjuhlissa, katolisissa tapahtumissa, kouluissa, häissä, hautajaisissa, joulumarkkinoilla… monet tuntevat meidät lapsuudestaan asti. On sanottu, että musiikkimme yhdistää sukupolvia.” Kuva: Outi ja Lee Müllerin arkisto

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys täyttää 50 vuotta tänään 29. toukokuuta. Syntymäpäiviä vietetään pitkin vuotta kansanlähetyspiireissä eri puolilla Suomea.

Kansanlähetys perustettiin puolivuosisataa sitten toteuttamaan Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä niin lähellä kuin kaukanakin. Järjestön arvojen mukaan herätys ja lähetystyö kuuluvat yhteen, mikä merkitsee kotimaantyön ja lähetystyön saumatonta yhteenkuuluvuutta.

Kansanlähetyksen vuosikymmeniin on lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan mahtunut kaikkea sitä, mille Saarnaajan kirjassa luvataan oma aikansa.
”Kansanlähetysväki on istuttanut ja repinyt maasta, purkanut ja rakentanut, itkenyt ja nauranut, säilyttänyt ja viskannut menemään. Kaiken tämän keskellä olemme iloinneet sanomasta. Jumalan armon varassa olemme selvinneet tähän saakka ja sen varassa jatkamme tästä eteenpäin”, kertoo lähetysjohtaja
Mika Tuovinen.

Radio Dei Jumis

Kansanlähetyksellä on lähettejä tällä hetkellä 13 eri maassa. Järjestön perustamiskokouksessa tehtiin jo päätös aloittaa viipymättä lähetystyöntekijöiden kouluttaminen. Ensimmäiset lähetit lähetettiinkin jo vuonna 1968. Kansanlähetyksen tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”. Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on yksi kirkon virallisista lähetysjärjestöistä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestönsä kautta.

Kansanlähetyspäivien teemana Ilo Sanomasta

Juhlavuoden päätapahtuma on Kansanlähetyspäivät Ryttylässä 7. – 9. heinäkuuta.  Ilo Sanomasta -teeman alla on esillä tuttuja kasvoja vuosien varrelta. Ohjelmassa on raamattuopetusta, kuulumisia lähetyskentiltä, muistoja ja musiikkia, ajankohtaista asiaa ja aavistuksia tulevasta. Ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset juhlavieraat. Nykyiset ja entiset nuoret juhlivat yhdessä koko viikonlopun, lapsille ja junioreille on omaa ohjelmaa perjantaina ja lauantaina.

Tapahtuman ulkomaisina vieraina ovat Mekane Yesus –kirkon Jimman-Bethel-synodin presidentti, pastori Hailu Abebe Kassa Etiopiasta sekä pastori Feymi Madjirov tyttäriensä Gülsen ja Türkan Madjirovan kanssa Bulgariasta. Itävallasta saapuvat muusikot Outi ja Lee.

Kansanlähetyspäivillä julkaistaan juhlakirja Rakkaus kantaa. Kirja on lämminhenkinen läpileikkaus Kansanlähetyksen viidestä vuosikymmenestä. Sadat valokuvat ja mukana olleiden muistot antavat mahdollisuuden kurkistaa historian tapahtumiin ja kaikkeen siihen, mitä nykyään tehdään.

Kansanlähetyspäiviä edeltää ennakkoseminaari Kansanlähetyksen Raamattukesä – Ensimmäisen Timoteuskirjeen sanoma. Viidesta Ensimäisen Timoteuskirjeen sanoman pointista opettavat Niilo Räsänen, Leif Nummela ja Vesa Ollilainen. Yhteisen lauluillan johtaa Kaarina Savonen. Ennakkoseminaari alkaa 6.7.2017 kello 12.00.

 
World Vision -lahjoituskampanja