Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kansanedustaja Peter Östman: Vastuullisen kansanedustajan ei pidä lietsoa Israel-vastaisuutta

 

Kansanedustaja Peter Östmanin mielestä on hyvin erikoista, että kaikista maailman kiistoista ja maista jälleen kerran nostetaan tikunnokkaan Israel.

Suomalaisten on suhtauduttava vakavasti Israel-vastaisuuden nousuun, sanoo kansanedustaja, eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman (kd)

Tällä viikolla Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula matkusti Israeliin osoittaakseen mieltään Israelia vastaan lähellä Gazan rajaa. Peter Östman kehottaa edustaja Kontulaa ja hänen kollegoitaan suhtautumaan vakavasti kasvavaan antisemitismiin ja luopumaan Israelin valtioon ja juutalaisiin liittyvästä vihamielisyydestä ja negatiivisista pakkomielteistä.

– Antisemitismin yleinen lisääntyminen Euroopassa on selvästi havaittavissa. Siksi meidän tulee olla valppaina kaikenlaisiin tähän viittaavien ilmiöiden suhteen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Valitettavasti vihamielisyys juutalaisvaltiota kohtaan näyttää usein olevan voimakkaampaa kuin valmius dialogiin. Vaikuttaa siltä, että jotkut vasemmistopoliitikot haluaisivat käydä vuoropuhelua mieluummin minkä tahansa totalitaristisen tai jihadistisen valtion kanssa kuin Lähi-idän ainoan demokratian, Israelin kanssa, toteaa edustaja Peter Östman.

Tiedotusvälineiden kyvyttömyys nähdä ja välittää Israelin näkökulmia vaikeisiin tilanteisiin on Östmanin mukaan toinen merkittävä ongelma. Tietämättömyys johtaa myös virheellisiin syytöksiin, mistä Kontulan toimet selvästi kumpuavat.

– Israelin alkuperästä ja historiasta liikkuu monia väärinkäsityksiä ja harhaluuloja. Maan syntyvaiheisiin ja historiaan liittyy paljon levottomuuksia, mutta konfliktit liittyvät etupäässä ympäröivien arabimaailman haluttomuuteen hyväksyä juutalaisten tarve ja oikeus omaan valtioonsa.

– Länsimaisessa demokratiassa jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä ja sen vapaaseen ilmaisemiseen. Näkemysten tulisi kuitenkin perustua tosiasioihin. Virheet voivat tällaisissa tapauksissa johtaa erittäin vakaviin seurauksiin, muistuttaa edustaja Peter Östman.