Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjallinen kysymys hallitukselle: Kehitysmaiden naisten oikeuksia ei edistetä aborteilla

 

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen ministeri Kai Mykkäsen lupaamasta 20 miljoonan euron panostuksesta kehitysmaiden abortteihin.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) ilmoitti Brysselissä järjestetyssä She Decides -konferenssissa Suomen antavan 20 miljoonan euron lisärahoituksen kehitysmaiden naisten ja tyttöjen ”seksuaali- ja lisääntymisterveydenoikeuksiin”.

Ministeri Mykkäsen lupaus on reagointia Yhdysvaltojen suunnittelemiin leikkauksiin järjestöille, jotka edistävät kehitysmaissa raskaudenkeskeytysten suorittamista.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Hallitus on aiemmin päättänyt mittavista leikkauksista, jotka kohdistuvat kehitysyhteistyöhön. Ne ovat vieneet monelta järjestöltä mahdollisuuksia tukea ruohonjuuritasolla kehitysmaiden ihmisiä. Nyt ulkoministeriö aikoo uudelleen kohdentaa niukentuneita resursseja toimintaan, jolla mahdollistetaan ”turvallisia” abortteja kehitysmaissa, Päivi Räsänen toteaa.

Räsäsen mielestä naisten ja tyttöjen tasavertaisuutta ei edistetä elämää tuhoamalla, vaan luomalla elämän edellytyksiä koulutukseen, työllisyyteen ja turvallisuuteen. Suomen ei pidä lähteä mukaan tähän nopeasti kyhättyyn ideologiseen elämän arvoa polkevaan kampanjaan.

Hän toteaa myös, että abortti ei ole koskaan turvallinen sen kohteeksi joutuvalle lapselle.

– On epäeettistä kohdentaa erityisiä voimavaroja juuri köyhien maiden syntymättömien lasten eliminointiin.

Räsänen toivoo, että ne varat, joita käytetään aborttien edistämiseen, tulisi pikemmin kohdistaa naisten koulutukseen, äitiyshuoltoon ja elämää kunnioittavaan terveydenhuoltoon.