Kansainvälisen seurakunnan jumalanpalvelus Roihuvuoreen

 

Kansainvälisen seurakunnan (International Evangelical Church) Helsingin jumalanpalvelukset siirtyvät ensi sunnuntaina Roihuvuoren kirkkoon. Tähän asti seurakunnalla on ollut Helsingissä kaksi jumalanpalvelusta: Mellunmäen seurakuntakeskuksessa ja Kristuskyrkanissa Töölössä. Siirtyminen johtuu siitä, että Mellunmäen seurakuntakeskus on tarkoitus purkaa ja Kristuskyrkan tarvitsee kirkkotilat omaan käyttöönsä.

Ensi sunnuntaista lähtien Kansainvälisen seurakunnan jumalanpalvelukset pidetään Roihuvuoren kirkossa kello 16. Jumalanpalvelukset pidetään englanniksi.

– Yritimme ensin löytää tiloja aamujumalanpalvelukselle, mutta tarpeeksi isoja tiloja ei löytynyt. Otin yhteyttä muutamiin Itä-Helsingin seurakuntiin vaihtoehtoisista jumalanpalvelusvuoroista ja -tiloista. Roihuvuoren kirkkoherra Timo Pekka Kaskisen kanssa alettiin sitten pohtia iltapäiväjumalanpalveluksen mahdollisuutta Roihuvuoressa, Kansainvälisen seurakunnan johtava pastori Samuel Vogel kertoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mellunmäen jumalanpalveluksissa on ollut sunnuntaisin keskimäärin 120 kävijää ja Kristuskyrkanissa 80.

– Emme hae tällä hetkellä muita uusia tiloja, koska Roihuvuoren kirkko on sen verran iso ja antaa mahdollisuuksia, joita meillä ei ollut tähän asti. Entistä isompi porukka kokoontuu nyt samaan jumalanpalvelukseen, Vogel sanoo.

Hänen mukaansa seurakunta saa jatkuvasti uusia jäseniä, joista suurin osa tulee Aasiasta ja Afrikasta.

– Olemme iloisia ja kiitollisia tästä mahdollisuudesta ja uskomme, että yhteistyöstä Roihuvuoren seurakunnan kanssa voi syntyä paljon hyvää.

Espoossa Kansainvälinen seurakunta jatkaa englanninkielisiä jumalanpalveluksia yhteistyössä Espoon seurakuntayhtymän kanssa. Kesän aikana pidetään kuitenkin tauko (22.6.-10.8.), mutta jumalanpalvelukset jatkuvat Espoon Tuomiokirkon seurakuntatalossa 17.8. lähtien.

Kansainvälinen seurakunta on tunnustustenvälinen seurakunta, jonka jäsenet ovat kotoisin monista eri maista ja kirkoista. Johtavan (luterilaisen) pastorin Samuel Vogelin rinnalla toimii brasilialainen helluntaipastori Giordanni de Carvalho. Diakoniatyöstä vastaa tällä hetkellä sudanilainen pastori Samuel Luak.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie