”Kambodža tarvitsee kipeästi evankeliumia”

 

FEBC-Kambodžan ja paikallisen perheradion johtaja Sopheary Hem vierailee parhaillaan Suomessa. Kuva: Håkan Björkström

Kambodžalaiset ovat avoimia evankeliumille, mutta puolet maasta on vielä evankelioimatta. Kristillinen perheradio vie toivon sanomaa kärsineelle kansalle.

– Kambodža tarvitsee kipeästi evankeliumia. Monilla on sydämessään suuri kipu ja haavoja. Kristittyjen tehtävä on tuoda kambodžalaisille toivoa Kristuksessa, sanoi Sopheary Hem Medialähetyspäivillä Raumalla lauantaina.

Radiolähetysjärjestö FEBC-Kambodžaa ja perheradio Krusa FM:ää johtava Sopheary Hem puhui Kambodžan julmasta menneisyydestä, mutta ennen kaikkea siitä, mitä Jumala on tehnyt ja kuinka kristillinen radio on vaikuttanut maassa.

SEKL Neliöb. vko 12. MJa

1970-luvun jälkipuoliskolla Kambodžaa hallinnut Pol Pot pyrki muuttamaan maan kommunistiseksi paratiisiksi sillä seurauksella, että 8 miljoonasta asukkaasta 2 miljoonaa sai surmansa. Tuo aika jätti jälkeensä paljon leskiä, orpoja ja syviä traumoja. Moni kantaa yhä sisällään vihaa.

Eheytymistä, apua ja toivoa radioaalloilla

Kristillinen perheradio Krusa-FM välittää rikkinäisille kambodžalaisille eheytymistä, apua ja toivoa. Suomalaiset tukevat pääkaupunki Phnom Penhissä toimivan Krusa-FM:n naisille suunnattuja ohjelmia Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) välityksellä.

– Haluamme tuoda maanmiehillemme eheytymistä traumoista. Haluamme tuoda ihmisille evankeliumin parantavaa voimaa. Haluamme auttaa myös kysymyksissä, miten selvitä vihasta tai antaa anteeksi, Sopheary Hem kertoi radioaseman toiminnasta.

Evankeliumi maan kaikkiin kyliin

Buddhalaisenemmistöisessä Kambodžassa on kristittyjä vain kaksi prosenttia. Arvioiden mukaan alle puolet väestöstä on kuullut evankeliumin.

FEBC-Kambodža ja paikalliset seurakunnat ovat ottaneet yhteiseksi tavoitteekseen viedä evankeliumi maan kaikkiin kyliin vuoteen 2025 mennessä.

– Viemme evankeliumia kyliin, koska kansamme on valmis ottamaan sen vastaan. Emme tiedä, mikä tilanne on tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ihmiset ovat avoimia. Siksi haluamme varmistaa, että he myös kuulevat evankeliumin, Sopheary Hem sanoi Sansan ja Rauman seurakunnan yhteisillä kesäjuhlilla lauantaina.

 
Sansa artikkeliban. 15.2. alkaen MJa