Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Jumalanpalvelus osana kirjamessuja

 

Kirkko on aktiivisesti mukana kirjamessuilla. Kuva: Messukeskus

Evankelis-luterilainen kirkko tuo Helsingin kirjamessuille aamunavaukset ja jumalanpalveluksen.

Kirkko on messuilla mukana nyt toista kertaa.  Mukaan messuille se tuo aamunavaukset ja jumalanpalveluksen. Helsingin kirjamessut järjestetään 22.-25.10.2015, messujen teema on venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri.

– Myös Göteborgin kirjamessuilla jokainen päivä aloitetaan aamunavauksella. Kirjallisuus tuo oivallisen lisämausteen perinteiseen kristilliseen hartauteen, Kirkon jumalanpalveluselämä -yksikön johtaja Pekka Rehumäki kertoo.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Aamunavaukset järjestetään torstaista lauantaihin vaihtelevilla teemoilla. Ensimmäinen aamunavaus torstaina on esimerkiksi suunnattu lapsille ja nuorille.

Viime syksyn seurakuntavaaleista tuttu slogan, Usko hyvän tekemiseen, on esillä kirjamessuillakin. Messupappi päivystää kirkon osastolla messujen ajan. Jumalanpalvelus toteutetaan sunnuntaina Sibelius-lavalla.

Viime vuodesta tutulla tavalla piispat haastattelevat tänäkin vuonna kirjailijoita. Lähes kaikki piispat ovat lupautuneet mukaan. Haastattelemansa kirjailijan jokainen piispa valitsee itse.

– Piispojen ensiesiintyminen messuhaastattelijoina viime vuoden kirjamessuilla herätti huomiota ja sai paljon positiivista palautetta. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon aktiivinen mukaantulo Helsingin kirjamessujen järjestelyissä on positiivisesti monipuolistanut messujen ohjelmaa, kirjamessujen ohjelmajohtaja Stig-Björn Nyberg sanoo.

Lähde: Kirkon tiedotuskeskus