Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Kalevi Lehtisen perintö rohkaisee jatkamaan evankelioimistyötä

 

Kalevi Lehtistä muisteltiin lämminhenkisessä juhlassa Agrikolan kirkossa. KUVA: Vuokko Vänskä

Kalevi Lehtisen hengellistä perintöä muisteltiin yleisöjuhlassa Helsingin Agricolan kirkolla viime sunnuntaina.

”Aikamme suurimpia evankelistoja, kansanliikkeen mies, sillanrakentaja, tulevaisuusorientoitunut, huumorintajuinen ja älykäs.” Muun muassa näillä sanoilla kuvattiin Kalevi Lehtistä yli kolmetuntisessa lämminhenkisessä juhlassa.

Kirkossa oli tilaa surulle, ilolle, itkulle ja naurulle, kuten Kalevi Lehtisen tytär Terhi Paananen toivoi.

Henkilökohtaisen tervehdyksen tilaisuuteen lähetti myös 92-vuotias evankelista Billy Graham, joka kiitti Kalevi Lehtistä siitä, että tämä oli antanut kaikki lahjansa evankeliumin käyttöön.

Myös isänsä työtä jatkavalta Franklin Grahamilta oli tervehdys, samoin kuin lukuisilta Campus Crusade for Christ -järjestön vaikuttajilta. Tilaisuudessa oli läsnä Euroopan Agape -järjestön työntekijöitä Ranskasta ja Isosta- Britanniasta.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Suomen luterilaisen kirkon edustajana puhui kirkkoneuvos Pekka Huokuna. Häntä oli puhutellut Kalevi Lehtisen tapa keskittyä oleelliseen eli Jeesuksen julistamiseen.

– Emme ole tekemisissä teorian tai opin, vaan elävän Herran kanssa. Uskossa ei ole tärkeintä se, miten paljon meillä sitä on, vaan kehen me uskomme, Huokuna kiteytti Lehtisen julistusta.

Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja Mikkelin piispa Seppo Häkkinen toivat tervehdyksensä videon välityksellä. Keskitalon mukaan Lehtisen vaikutus luterilaiselle kirkolle on suuri.

– Hän oli malli luterilaisesta evankelistasta, Keskitalo sanoi.

Lopuksi puhunut leski Leena Lehtinen mietti, mitä Kalevi olisi halunnut sanoa juhlajoukolle.

– Älkää jättäkö kesken! Sopikaa riitanne ja tehkää yhdessä! Jeesuksen ristintyö on voimassa, se on totta! Leena Lehtinen lainasi miestään.

Viimeisinä vuosina hän oli nähnyt, kuinka mies oli haurastunut ruumiillisesti, mutta kun hän pääsi saarnastuoliin, hän loisti kuin nuori mies.

– Pyhä Henki otti hänet käyttöönsä. Kalevi opetti, että mikään heikkous ei saa olla esteenä evankeliumin julistamiselle, sillä Jumala käyttää heikkoja.

Kalevi Lehtinen oli haudattu sukulaisten ja lähipiirin läsnä ollessa pari viikkoa aiemmin Tuusulassa.