Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kaksoistutkinto pakettiin Jumalan avulla

 

Julia Pusa päätti suorittaa kaksoistutkinnon. Tie ei ole ollut helppo, ja uskokin on horjunut.

Teksti Jemina Yli-Lankoski | Kuva Unsplash/Olivia Snow & Julian oma albumi

 

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Julia Pusa, 18, valitsi opiskeltavaksi sosiaali- ja terveysalan kaksoistutkintona, vaikka ala ei ole aina ollut itsestäänselvyys.

— Se oli oikeestaan aika ex tempore silloin kun hain, Julia kertoo. Opintojen aloittaminen uudessa koulussa jännitti vähän, mutta alusta asti tuntui siltä, että tulisin selviämään.

Jotkut myös epäilivät sitä, mahtaako nuori nainen selviytyä opinnoistaan, sillä opiskelussa, etenkin kaksoistutkinnolla, on paljon töitä. Pääosin ihmiset ovat tukeneet Juliaa, mistä hän on kiitollinen. Ala on tuntunut omalta, ja opinnot Tampereella Tredussa ovat nyt vihdoinkin ohi.

”Kun opinnot ovat tuntuneet mahdottomilta, Jumala on kääntänyt ne mahdollisiksi”

— Opiskelu on toisinaan ollut rankkaa ja turhauttavaa. Välillä on jopa tuntunut siltä, ettei hän valmistu koskaan, vaan tulen olemaan loppuelämän samassa koulussa. Silloin rukous on auttanut ja olen nähnyt konkreettisesti, miten Jumala auttaa.


Kiitollinen Jumalalle ja gospelille


Jumala, seurakuntayhteys ja rukous on auttanut Juliaa selviytymään opinnoistaan, jotka ovat olleet ajoittain rankkojakin.

— Jos en ole itse kyennyt rukoilemaan, olen pyytänyt kavereita rukoilemaan puolestani. Silloin, kun opinnot ovat tuntuneet mahdottomilta, Jumala on kääntänyt ne mahdollisiksi. Seurakunnasta on ollut valtavasti tukea ja lohtua, ja seurakunnassa käyvätkin myös Julian puolesta rukoilleet kaverit. Ystävien tuki ja rukousapu ovat olleet Julialle tärkeitä. Samoin gospelmusiikki on auttanut Juliaa jaksamaan.

Lue Nuotan koko artikkeli täältä!