Kaksi seurakuntaa yhdistyy Helsingissä – uusi Helsingin Mikaelin seurakunta aloittaa toimintansa 1.1.2023

 

Vartiokylän kirkko, Puotilan kappeli, Mikaelinkirkko ja Östersundomin kirkko ovat uuden seurakunnan kirkkoja.

Itä-Helsinkiin syntyy Helsingin neljänneksi suurin seurakunta, kun nykyiset Mikaelin ja Vartiokylän seurakunnat yhdistyvät uudeksi Helsingin Mikaelin seurakunnaksi.

Kirkkohallitus on hyväksynyt ehdotuksen uuden Helsingin Mikaelin seurakunnan perustamisesta 1.1.2023 alkaen. Nykyinen Mikaelin seurakunta ja Vartiokylän seurakunta lakkautetaan, ja niiden jäsenet liitetään uuteen seurakuntaan. Yhdistymistä ovat puoltaneet yksimielisesti molempien seurakuntien seurakuntaneuvostot sekä kirkolliset päätöksentekoelimet.

Helsingin Mikaelin seurakunta tulee olemaan neljänneksi suurin seurakunta Helsingissä. Noin 24 300 jäsenen käytössä on neljä kirkkoa: Mikaelinkirkko, Vartiokylän kirkko, Puotilan kappeli ja Östersundomin kirkko. Vakituisissa viroissa olevat 41 työntekijää jatkavat uudessa seurakunnassa vanhoina työntekijöinä.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Mikaelin ja Vartiokylän seurakuntien työntekijät ja luottamushenkilöt ovat työskennelleet yhdessä vuoden alusta asti työstäen uuden seurakunnan visiota, missiota ja arvoja, kertoo uuden seurakunnan kirkkoherrana aloittava Jukka Pakarinen. Hän toimii nykyisen Vartiokylän seurakunnan kirkkoherrana.

– Uuden Helsingin Mikaelin seurakunnan resurssit mahdollistavat laadukkaan toiminnan seurakunnan alueella, joka kattaa suuren osan itäistä Helsinkiä.

Vuoden 2023 alusta Helsingissä toimii 19 evankelis-luterilaista seurakuntaa.