Kajaanilainen Tassukahvila tarjoilee evankeliumia ja koirakavereille namunurkan

 

Pirjo Mikkonen esittelee Tassukahvilan koiravieraille namunurkkaa. Kuva: Toni Kaarttinen

– Tassukahvila oli pitkään sydämelläni. Se on myös hyvää lääkettä kaipaukseen, kertoo viime kesänä lähes 16-vuotiaan Pyry-koiransa menettänyt Pirjo Mikkonen.

Pelastusarmeija pyörittää Kajaanissa Tassukahvilaa, jonne ovat tervetulleita sekä ihmiset että koirat.

Kajaanin osaston johtaja, majuri Pirjo Mikkonen luonnehtii toimintaa ystävyysevankelioinniksi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hänellä on tapana kadulla kulkiessaan pysähtyä rapsuttelemaan koiria ja kutsua niiden omistajia keskiviikkoisin avoinna olevaan Tassukahvilaan.

– Kerron tästä aivan kaikille tapaamilleni koiranomistajille. Useat ovat tulleetkin! Kenties joku Tassukahvilan vierailijoista löytää myös muut toimintomme.

Koiravieras, joka tassuttaa kahvilaan ensimmäistä kertaa, saa muistiaiseksi käsityön, neulotun hiiren.

Niitä Aila Kontio on neulonut kaikkiaan jo yli sata, sillä osa on lähtenyt Romanian ja Bulgarian rescuekoiratyötä tukeviin huutokauppoihin ja rescuehoitoloihin.

Pirjo Mikkosesta olisi mukavaa kutsua Tassukahvilaan läheisen kotipalvelun vanhuksia rapsuttelemaan eläimiä.

– Myös jonkinlainen koiravahti- ja ulkoilutuspalvelu olisi kiva. Koiranystävät voisivat auttaa vanhempia koiranomistajia, joille ulkoiluttaminen alkaa käydä vaikeaksi. Se olisi samalla eräänlaista sosiaalista palvelua.

– Samalla kun ystävystytään, voi varovaisesti jakaa evankeliumia tilanteen mukaan.

Pirjo Mikkosen rakas Pyry-koira, ylämaanterrieri, nukutettiin kesällä miltei 16 vuoden iässä. Niinä aikoina ystävä Terttu Salonen tuli lausahtaneeksi, että Pelastusarmeijan Kajaanin osaston varastotila toimisi hyvin kahvilana.

– Kun hän sanoi tuon, muistui mieleeni, miten helluntaiseurakunnan kirjakauppakahvilassa Raumalla oli koirakahvilahetkiä.

Niin idea Tassukahvilasta alkoi tulla Kajaanissa todeksi.

– Tassukahvila auttaa minua myös muistelemaan Pyryä. Tämä on hyvää lääkettä kaipaukseen ja auttaa siirtämään ajatukset eteenpäin, Pirjo Mikkonen toteaa.

Tassukahvilassa on juttuseuraa kahvin ja teen kera ihmisille.

Namunurkasta löytyy koirakavereille herkkunappeja, tikkuja ja namusia. Lattialla odottaa kasa leluja palloista vinkuleluihin ja vetoköysiin.

Tarjoilujen vieressä on keräyspurkki, johon voi laittaa vapaaehtoisen korvauksen.