Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

”Kadottivatko Trumpia kannattavat evankelikaalit arvonsa?”

 

Donald Trump puhumassa CPAC-konferenssissa tänä vuonna. Kuva: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Mielipidemittausten mukaan noin viidesosa amerikkalaisista herätyskristityistä kannattaa presidenttiehdokas Donald Trumpia.

Arvostettu baptistijohtaja, teologian tohtori ja eetikko Russell Moore kritisoi Donald Trumpia ja hänen kristittyjä kannattajiaan The New York Timesin mielipidekirjoituksessa 17. syyskuuta.

”Presidenttiehdokkaita ei mielestäni pidä laittaa uskontotestiin”, Moore kirjoittaa, mutta heidän arvojaan, asenteitaan ja päätöksiään saa ja täytyy hänen mukaansa tarkastella.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Hänen mielestään Trumpin asenteet muun muassa naisia ja maahanmuuttajia kohtaan ovat moraalittomia. Trump suhtautuu naisiin alentavasti ja osoittaa että hänen käsityksensä rakkaudesta ja seksistä ovat pornografisen ymmärryksen muovaamia, Moore sivaltaa.

Hänen mukaansa Trumpin epähumaani asenne maahanmuuttajia kohtaan on käsittämätön. Trump näkee maahanmuuttajat pelkkänä taakkana Yhdysvalloille. Russell Moore varoittaa kristittyjä äänestäjiä lähtemään kulttuurisodassa sille puolelle, jossa uskotaan rahaan ja valtaan ja hylätään Jeesuksen käskyt ja esimerkki.

Mielipidemittauksissa noin viidesosa Yhdysvaltojen herätyskristityistä (evankelikaaleista) on sanonut kannattavansa Trumpia.

 
artikkelibanneri Uusi Tie