Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomen Merimieskirkko aloittaa yt-neuvottelut

 

Suomen Merimieskirkko aloittaa yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Neuvottelut koskettavat Merimieskirkon keskustoimiston ja kotimaan henkilöstöä.

Merimieskirkon talous on 2010-luvulla ollut useina vuosina alijäämäinen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

”Kuluvana vuonna on tullut tietoon tätä ja seuraavaa vuotta sekä erityisesti laivakuraattorityötä koskevia rahoitusvähennyksiä”, Merimieskirkko tiedottaa.

Suomen Merimieskirkon henkilöstömäärä on 57, joista kotimaan työssä on 22. Työn uudelleen järjestelyistä ja taloudellisista syistä johtuva henkilöstön vähennystarve on alustavan arvion mukaan korkeintaan kahdeksan henkilöä.

– On ikävää, että joudumme menemään yt-prosessiin. Meidän on kuitenkin pakko reagoida rahoituksen vähenemiseen. Keskustoimiston ja kotimaan työn uudelleenjärjestelyillä Merimieskirkko pyrkii turvaamaan työssään merenkulkijoiden palvelemisen Suomessa myös tulevaisuudessa, sanoo pääsihteeri Hannu Suihkonen.

Merimieskirkon rahoituksesta hieman yli puolet on omaa varainhankintaa. Merkittävimpiä rahoittajia ovat seurakunnat, Suomen ev.lut.kirkko, RAY, opetus- ja kulttuuriministeriö, Wihurin rahasto ja Merimieseläkekassa.

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1875. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa. Se tekee myös kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa.

 
Artikkelibanneri perussanoma