Juutalaisten asema jakaa Yhdysvaltain evankelisia 

 

Hieman yli puolet amerikkalaiskristityistä pitää juutalaisia Jumalan valittuna kansana. (Unsplash / Thomas Vogel)

Raamatun lukemisen aktiivisuus näyttäisi vaikuttavan kristittyjen suhteeseen juutalaisiin.

Amerikan evankeliset jakaantuvat luultua enemmän siinä, mitä tulee juutalaisten asemaan Jumalan suunnitelmassa. Vain 51 prosenttia eli täpärästi yli puolet pitää juutalaisia Jumalan valittuna kansana, uutisoi christianheadlines.com. 

Toinen puoli evankelisia jakautuu asiassa pienempiin ryhmiin: 19 prosenttia on epävarmoja juutalaisten asemaa koskevasta kysymyksestä. 17 prosenttia uskoo, että kristityt ovat korvanneet juutalaiset Jumalan valittuna kansana, ja kymmenen prosenttia evankelisista ajattelee, ettei juutalaisilla ole koskaan ollutkaan tätä asemaa. 

Kylväjä Neliöb. 1.-14.12. MJa

Tiedot ilmenevät Infinity Conceptsin ja Grey Matter Researchin tuoreesta selvityksestä, johon vastasi tuhat amerikkalaista evankelista protestanttia. 

– Vanhemmat evankeliset ja ne, jotka ovat karismaatikkoja tai helluntailaisia, ovat todennäköisimmin niitä, jotka uskovat juutalaisten olevan Jumalan valittu kansa, Infinity Conceptsin johtaja Mark Dreistadt sanoo. 

– Myös evankeliset, jotka lukevat Raamattua ainakin viikoittain, uskovat näin merkittävästi todennäköisemmin kuin epäsäännöllisesti Raamattua lukevat. 

Vielä vuonna 2014 LifeWayn tutkimuksessa 66 prosenttia allekirjoitti käsityksen, että juutalaiset ovat Jumalan valittu kansa.