Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Juutalaiset tarvitsevat kristittyjen rakkautta”

 

Nuoret kokoontuvat Israel-asian äärelle Ouluun.

Ei-juutalaisilla on merkittävä tehtävä juutalaisen kansan keskuudessa, ja on sääli, jos ensin mainitut itse eivät tätä Jumalan suunnitelmaa ymmärrä. Näin toteavat israelilaiset Eric Benson ja Eliel Fos. Fos on itse elävä esimerkki kristittyjen rukousten ja rakkauden merkityksestä.

Uzbekistanilaistaustainen juutalainen ajautui nuorena rikoksiin ja päihteisiin, kunnes löysi Pohjois-Israelin Haifassa toimivaan kristilliseen päihderiippuvaisten kuntoutuskotiin, Voiton taloon. Rakkaus ja hänen lukemansa hengelliset kirjat vaikuttivat niin, että Fos avasi sydämensä Messiaalle.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Rötöstensä vuoksi häntä uhkasi tuohon aikaan jopa vankeustuomio, mutta yllättäen tuomari sallikin hänen mennä suorittamaan kuntoutusohjelmaa kuntoutuskotiin – asia, jota hän pitää edelleen Jumalan ihmeenä. Nykyään Fos toimii nuorisopastorina Karmel-vuoren messiaanisessa seurakunnassa Haifassa Israelissa.

Fos ja Benson puhuvat Fida Internationalin Israel Youth Conference -tapahtumassa Oulun helluntaiseurakunnassa 5.–7. helmikuuta.

Ruutin puhutteleva esimerkki

Amerikkalaistaustainen Eric Benson on nähnyt Fosin kasvuprosessin läheltä, sillä hän on kyseisen kuntoutuskeskuksen johtaja ja yksi Karmel-vuoren seurakunnan vanhimmista. Seurakunta tunnetaan siitä, että siellä juutalaiset ja arabit ylistävät yhdessä Israelin Jumalaa.

Tänä vuonna Israel-aiheisen nuorisokonferenssin teema on Ruutin kirjasta: ”Sinun kansasi on minun kansani”.

– Pakana-Ruutin rakkaus Israelin kansaa kohtaa on mahtava todistus. Nykyään kristillinen seurakunta tarvitsee tulla haastatetuksi hänen rakkautensa esimerkillä, Benson toteaa.

Pidetty raamatunopettaja toimi opettajana myös viime vuoden konferenssissa. Myös Fos on vieraillut tapahtumassa jo kerran aiemmin.

Fos ja hänen saksalainen Lydia-vaimonsa ovat jo vuosien ajan järjestäneet israelilaisten ja saksalaisten nuorten yhteisiä matkoja Puolaan Auschwitzin keskitysleirille.