Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Anna Karjalainen: Jumala kutsui musiikin kautta Israel-rakkauteen

 

– Tahdon uskoa Raamattuun, ja se on minulle ylin auktoriteetti. Sieltä on tullut niin selvästi esiin, että meidän tulisi siunata Israelia ja toivottaa rauhaa Jerusalemille, kertoo Israel-ystävyystoiminnassa paljon mukana ollut helsinkiläinen monilahjakkuus Anna Karjalainen Kissa pöydälle -ohjelman haastattelussa.

Anna on saanut kotoaan kristillisen kasvatuksen, johon kuului luonnollisesti tutustuminen juutalaiskansaan Jumalan omaisuuskansana. Musiikista kiinnostunut Anna kuuli jo kotonaan paljon juutalaista ylistysmusiikkia.

– Kuuntelin lapsena paljon israelilaista musiikkia, koska vanhemmat soittivat sitä. Opin sitä kautta lausumaan hepreaa, ja myöhemmin aloin laulamaan säestäen itseäni kitaralla, Anna kertoo.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Myöhemmin Anna on myös opiskellut musiikkia ja hallitsee mm. kitaran, pianon sekä urkujen soittotaidon.

Uskonelämässään Annaa inspiroivat erityisesti Vanhan Testamentin profeettojen kirjoitukset, kun he pyrkivät palauttamaan Jumalan Sanasta luopuvaa kansaa takaisin kaidalle tielle.

– Tahdon tuntea kirjoitukset itse, jotta voin ymmärtää vahvasti sitä, mitä messiaamme Jeesus on opettanut. Jeesuksen Raamattu oli Vanha Testamentti, ja kaikessa mitä Jeesus puhui hän painotti ”kuten on kirjoitettu”.

Rakkaus Raamattuun ja juutalaiskansaan on myös vienyt Annan käymään useita kertoja Israelissa sekä osallistumaan kotimaiseen Israel-ystävyystoimintaan. Yksi hänen mieleenpainuvimmista kokemuksistaan kotimaan Israel-toiminnassa on muutamien vuosien takainen Israel-tukimarssi.

– Se oli hieno hetki. Kun kävelimme edessä ja katsoimme taaksemme, tuntui että oli kilometrien päähän ihmisiä. Henki siellä oli siunauksen henki, ei poliittisen vihanpidon henki. Me olemme täällä tukemassa ja siunaamassa Jumalan omaisuuskansaa, Anna muistelee tuhansia ihmisiä kerännyttä kulkuetta vuodelta 2009.

Anna Karjalaisen haastattelu torstaina 15.9. klo 21:40 TV7:lla esitettävässä Kissa pöydälle -jaksossa. Traileri ja lisätietoja Nuotta.comissa!