Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Eduskunnan puhemies mukana kristillisessä missiossa

 

Suomen tasavallan protokollan kakkosmies, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma on mukana tänään alkaneessa pääkaupunkiseudun kristillisessä mediakampanjassa. Hän pitää puheen paikallisisssa kampanja-avajaisissa Kontulan ostoskeskuksessa. Heinäluoma kertoi Radio Deille mukanaolonsa syistä tunnustaen myös kristillisen vakaumuksensa.

Kun hektinen elämänrytmi yhdistyy taloudellisesti vaikeaan aikaan ja kiristyviin asenteisiin, Heinäluoman mukaan on tilausta ilosanomalle.

– Ajattelen niin, että ajassa, jota elämme, on paljon pysähtymisen tarvetta. Aikamme kaipaa muutakin kuin materiaa. Se kaipaa sitä, että ihmiset alkaisivat pohtia miksi olemme, missä olemme, mihin menemme ja miten voisimme pitää huolta lähimmäisestä. Haluan tukea myös sitä työtä, jota kirkon piirissä tehdään, eduskunnan puhemies kertoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Heinäluoma aikoo korostaa avajaispuhessaan yhteiskunnan tuen ohella yksilön omaa vastuuta ja erityisesti lähimmäisen rakkauden merkitystä, kun ajat kovenevat. Hän uskoo, että ihmiset eivät torju mission sanomaa, vaan että sillä voi olla kaikupohjaa.

– Tuntuu siltä, että juuri nyt olisi erityistä kysyntää hengelliselle pohdinnalle, aatteelle ja uskolle, Heinäluoma uskoo.

Kyse ei ole pelkästään ulkokohtaisesta hyväntahtoisuudesta tai sosialidemokraattiseen aatteen solidaarisuudesta, vaan myös jostakin omakohtaisemmasta.

– Olen saanut kristillisen kasvatuksen ja voi sanoa, että kristinuskon opit ovat sellaisia, joita olen koko elämäni pitänyt tärkeinä. Toisaalta se on hyvin henkilökohtainen asia, enkä halua siitä liikaa myöskään julistaa. Se on asia, joka minusta kuuluu jokaiselle. Kun Jeesukseen vuorisaarnaa lukee, niin siinä löytyy aika paljon elämän ohjetta, Heinäluoma valottaa.

Heinäluoma halusi antaa kampanjalle puhemiehen kasvot ja toivoo vastaavaasti näkevänsä paikalla mahdollisimman paljon muitakin kasvoja.

– Toivotaan, että väki on liikkeellä.

Heinäluoman koko haastattelun sisältävä Ajankohtaistunti Radio Deissä torstaina 15.9. klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)