Piispat vetosivat Itä-Afrikan nälkäisten puolesta

 

Somalialainen pakolainen tekemässä muuttoa maailman suurimmallle pakolaisleirille. KUVA: Paul Jeffrey/ACT

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat vetoavat Itä-Afrikan auttamiseksi nälänhädässä. Piispat julkistivat vetoomuksensa eilen Salossa.

Piispat vetoavat kannanotollaan seurakuntiin, niiden jäseniin ja kaikkiin suomalaisiin, jotta nämä auttaisivat avun tarpeessa olevia kaikin keinoin eli tukemalla avustusjärjestöjen työtä, lahjoittamalla niiden keräyksiin ja viemällä eteenpäin viestiä lähimmäistemme hädästä.

Samalla piispat uudistavat vetoomuksensa maamme päättäjille: on välttämätöntä, että Suomi tekee osuutensa nälästä kärsivien ihmisten elämän turvaamiseksi.

”Nälänhätäalue on sana, jota YK käyttää harvoin ja harkiten. Se kertoo, miten vakavasta asiasta on kysymys”, vetoomuksessa kirjoitettaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Pelkästään Somaliassa aliravitsemuksesta kärsii jo arviolta 450 000 lasta. Kuolleita on kymmeniä tuhansia. Heistä puolet on alle 5-vuotiaita lapsia”, piispat muistuttavat.

YK:n arvion mukaan tilanne alueella on pahin kuuteenkymmeneen vuoteen. Kuolema uhkaa lähikuukausina 750 000 somalialaista, ellei heille saada nopeasti lisää apua.

”Siksi vetoamme nyt seurakuntiin, niiden jäseniin ja kaikkiin suomalaisiin, että auttaisimme avun tarpeessa olevia kaikin keinoin – tukemalla avustusjärjestöjen työtä, lahjoittamalla niiden keräyksiin ja viemällä eteenpäin viestiä lähimmäistemme hädästä”, piispat kehottavat.

Noin 13,3 miljoonaa ihmistä on Itä-Afrikassa välittömän hätäavun tarpeessa kuivuuden aiheuttaman ruokapulan vuoksi. Tilanne on pahin 60 vuoteen. Kymmenet tuhannet lapset ovat kuolleet nälkään.

 

Lue koko vetoomus tästä

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie