Uusi Raamattu-ohjelma Radio Deissä rohkaisee lukemaan Raamattua

 

Raamatusta riittää ammennettavaa. Kuva: Kirkon kuvapankki, Aarne Ormio

Radio Deissä alkaa maanantaina 1.2. Kristityt yhdessä ry:n kustantama uusi Raamattu-ohjelma, jossa luetaan Raamattua muutaman minuutin ajan aina arkipäivisin.

YLE Radio 1 lähetti vuonna 2015 Koraani-nimisen ohjelmasarjan, jossa luettiin seitsemän kuukauden ja 60 jakson aikana läpi koraanin suurat. Koraaninlukua edelsi aina keskustelu, jossa keskustelijoina olivat professori Jaakko Hämeen-Anttila ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar.

Raamattu-ohjelman ytimekäs nimi on saanut vaikutteita YLEn Koraaniohjelmasta ja kyseinen sarja myös osaltaan vaikutti siihen, että Kristityt Yhdessä ry päätyi toteuttamaan pitkään ajatuksissa olleen Raamattu-ohjelman, paljastaa Radio Dein varatoimitusjohtaja ja Kristityt Yhdessä ry:n hallituksen jäsen Lauri Nurminen. Vastaavaa ohjelmaa, jossa luetaan Raamattua ei ole hänen mukaansa lähetetty pitkään aikaan missään. Myös kuulijatoiveita on tullut, joissa on toivottu tämänkaltaista ohjelmaa. Kristityt Yhdessä ry etsi Raamattu-ohjelmalle yhteistyökumppania, mutta päätyi lopulta kustantamaan tuotannon itse, Nurminen taustoittaa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

”Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana”

Raamattua luetaan Radio Deissä luku kerrallaan ensimmäisestä Mooseksenkirjasta alkaen. Tarkoituksena on lukea läpi lähes koko Raamattu. Raamattua ei kuitenkaan tulla lukemaan järjestyksessä, vaan välillä luetaan Vanhan testamentin kirjoja ja välillä Uutta testamenttia. raamatunluvun pohjana käytetään ääniraamattua.

Lauri Nurminen tuo esiin, että raamatunlukuohjelmalle on tarvetta kristillisellä radiokanavalla, vaikka laadukasta raamattuopetusta tuleekin jo melko paljon Radio Deistä.

– On tärkeää, että jokainen voi kuulla Raamatun Sanaa ilman, että siinä on jonkun muun ihmisen esitulkinta mukana. Raamatussa sanotaan myös, että ”Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen Sana”, Nurminen korostaa.

Raamattu-ohjelma on suunnattu kaikenlaisille kuulijoille, mutta erityisesti heille, jotka eivät vielä lue Raamattua säännöllisesti.

– Tavoitteenamme on saavuttaa ohjelman kautta varsinkin niitä ihmisiä, jotka eivät ole juuri lukeneet Raamattua ja rohkaista tällä tavalla heitä Raamatun lukemiseen, Radio Dein varatoimitusjohtaja kiteyttää.

Ohjelma on tarkoitus pitää kanavan tarjonnassa pysyvästi, mikäli sille saadaan riittävästi tukijoita, Nurminen kertoo.

Kristityt Yhdessä ry tukee kristillistä radiotyötä ja sen jäseninä on noin kuusi tuhatta Radio Dein ystävää. Yhdistys toimii samoissa toimitiloissa Radio Dein kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on välittää evankeliumia, edistää kristittyjen välistä yhteyttä ja auttaa lähimmäisiämme.

Raamattu-ohjelma Radio Deissä maanantaista perjantaihin kello 8.30 ja uusintana kello 15.25.

 

Aiheet

,