Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Liftari mobiiliksi – ”Raamatun lukeminen on paras kristillinen tapa”

 

Raamatunlukuopas kulkee puhelimessa mukana. Kuva: Matti Korhonen

Nuorten raamatunlukuopas Liftari on nyt ladattavissa mobiilisovelluksena.

Oppaassa on joka päivälle oma raamatunkohtansa ja lyhyt selitys.

– Sovelluksen kautta Liftarin päivän tekstejä on helppo jakaa monella sosiaalisen median kanavalla, eli tekstit voivat levitä suoraan nuorelta nuorelle, Liftarin päätoimittaja Anu Vuola kertoo.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Liftaria on edelleen mahdollista lukea myös printtinä. Sen levikki on tuhannen kappaleen tuntumassa. Viime kesänä toteutetun lukijakyselyn pohjalta printtiopasta uudistettiin ja mobiilisovellus päätettiin toteuttaa.

– Kyselyssä tuli hyvin selväksi, että moni nuori, joka on Raamatusta kiinnostunut, lukee sitä kuitenkin hyvin harvoin. Erityisesti heitä ajattelimme tehdessämme Liftari-sovelluksen. Halusimme madaltaa Raamatun lukemisen kynnystä, kun sen voi tehdä omalta kännykältään missä ja milloin vain, valmiin lukuohjelman mukaan, Vuola sanoo.

Hänen mielestään ilman Raamatun sanaa ihmiselle tulee hengellinen puutostila.

– Säännöllinen Raamatun lukeminen merkitsee nuoren hengelliselle kasvulle samaa kuin terveellinen ravinto, liikunta ja yöunet hänen keholleen. Säännöllinen Raamatun lukeminen on paras kristillinen tapa, johon kannattaa juurtua,

Kysymykset herättävät pohtimaan Raamattua henkilökohtaisesti

Liftarin lukuohjelmassa luetaan Raamattua pienissä jaksoissa lähes kokonaan läpi. Raamatunkohtaan liittyy lyhyt selitysteksti ja kysymyksiä.

– Vastaan tulee siis myös ehkä ensilukemalta vaikeaselkoisen näköisiä kohtia. Raamatunkohdassa voi olla vieraita nimiä, termejä tai kirjoitusajankohdan kulttuuriin liittyviä asioita, joiden merkitys on hyvä selittää, jotta kohta aukeaisi lukijalle. Liftarin selitystekstien tarkoitus on myös luoda yhteys raamatuntekstien ja nykyelämän välille.

– Kysymyksiin olemme viime aikoina erityisesti panostaneet. Niiden tarkoitus on kannustaa nuorta pysähtymään ja miettimään lukemaansa: mitä raamatunkohdassa sanottiinkaan, ja mitä se minulle merkitsee, Vuola avaa.

Liftarin tekstejä kirjoittaa joukko nuorisotyöntekijöitä, nuorisopastoreita ja raamatunopettajia eri seurakunnista ja järjestöistä. Liftari on suunnattu noin 15–20-vuotiaille nuorille. Paperisena se ilmestyy kolme kertaa vuodessa ja sitä julkaisee Raamatunlukijain Liitto ry.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet