Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Jumalanpalveluselämä sai oman lehden

 

Jumalanpalveluselämää käsittelevästä Selebrantti –lehdestä julkaistiin tänään ensimmäinen numero. Selebrantti on uusi ja nuorekas, digitaalisesti julkaistava lehti. Lehden pääteemana on jumalanpalveluksen merkitys tavalliselle ihmiselle.

– Selebrantti on lehti, jonka piti olla aluksi vain opiskelijan hauska vitsi. Facebookissa esitellystä kuvitteellisen lehden kannesta seurasi kuitenkin paljon enemmän, kertoo lehden päätoimittaja Heikki Repo.

Lehdessä painottuvat käytännönläheisyys ja jumalanpalveluksen merkitys tavallisen seurakunnan elämän keskuksena.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Lehti on toistaiseksi ilmainen ja vapaassa levityksessä.

Selebrantti on suunnattu jumalanpalveluselämää toteuttaville ja siihen osallistuville. Lehti tarjoaa luettavaa laaja-alaisesti niin uusille tulokkaille kuin myös jo pidemmälle ehtineille. Teemoja käsitellään yleistajuisesti ja helposti lähestyttävällä tavalla sisällöstä tinkimättä.

– Selebrantti pyrkii palvelemaan seurakuntia. Se ei ole akateeminen lehti, vaan kirkollinen. Artikkelit on kirjoitettu seurakuntia ja konkretiaa silmällä pitäen, Heikki Repo linjaa ensimmäisessä pääkirjoituksessaan.

Lehden ensinumerossa käsitellään muun muassa pääsiäisyön messua sekä uusia ehtoollisohjeita.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie