Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

”Jumala rakastaa luoda uutta” – Kultaseppä Miki inspiroituu Raamatun kertomuksista, joissa Jeesus toimii luovasti

 

Miki Rahikainen nauttii ihmisten kohtaamisesta koruja myydessään. – Jumala on järjestänyt tilanteita, joissa olen saanut kertoa hänestä ja jopa rukoilla ihmisten puolesta. (Miki Rahikainen)

Jumalalta eivät lopu muodot eivätkä ideat, Miki Rahikainen sanoo.

Olen Mika ”Miki” Rahikainen, itseoppinut kultaseppä. Käytin aiemmin itsestäni koruseppä-nimikettä, mutta kun MyKoru-yritykseni muutti hiljattain uusiin tiloihin Helsingin keskustaan, 30 vuotta koruja valmistanut mentorini rohkaisi laittamaan käyntikorttiini ”kultaseppä”. 

Kädentaitoni ovat verenperintöä: edesmennyt isäni oli taitava rakentamaan puusta niin taloja kuin koriste-esineitäkin. Erään kerran hänen tekemistään ihaillessani kysyin, että miten sä, iskä, teet tuon. Hän katsoi minua hymyillen ja sanoi: ”Siitä vaan alat tekemään.” Se jäi mieleeni. 

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Korujeni teemat nousevat luonnosta, isänmaallisuudesta ja kristillisyydestä. Rakkain ja samalla suosituin koruni on Taisto, jonka keskellä on leijona. Koru sisältää vahvaa symboliikkaa: isänmaallisuutta mutta myös hengellisyyttä ristin ja kilven sekä Juudan leijonan muodossa. Korun viesti on, että ainoa kestävä tuki ja turva tulee Jumalalta. 

Parasta työssäni on uuden luominen. Joskus hahmottelen muotoja paperille, joskus uusi idea tulee vaikkapa autolla ajaessa, jos näen jonkin inspiroivan muodon. 

Syvin inspiraation lähteeni on Jumala. Häneltä eivät lopu muodot eivätkä ideat. Minua on puhutellut Raamatussa se, että Jumala rakastaa luoda uutta. Jeesuskaan ei parantanut aina samalla tavoin. Toisella kerralla hän siveli tahnaa sokean silmiin, toisella kerralla toimi toisin. 

Yrittäjyys on ollut välillä todella rankkaa, mutta se myös antaa paljon. Kun on alalla, johon on kykyjä, saa onnistumisen kokemuksia. Haluankin rohkaista myös muita löytämään omat lahjansa ja kehittämään niitä. 

Aamuni alkavat kiitoksella. Kiitän, että on olemassa Herra, joka on horjumaton ja kaiken yläpuolella. 

Rakastan Jeesusta. Hän ilmestyi minulle ennen uskoontuloani keittiön pöydän ääressä, jossa luin itkien uskoontulotarinoita. Näin hahmon, joka sanoi: ”Anna elämäsi minulle.” Sillä kertaa sanoin, etten anna. Onneksi Jeesus kutsui minua uudelleen viisi vuotta myöhemmin. 

 

Aiheet