Juha Tapio: ”Minulle ei ole vaihtoehto, että rupeaisi nostalgiakoneeksi”

 

Juha Tapio esiintyi syyskuussa Radio Dein 20-vuotisjuhlakiertueella Lahden kaupunginteatterissa. Kuva: Panu RissanenLahden Kaupungin teatteri

Laulaja-lauluntekijä Juha Tapion uran jatko on ollut liipasimella jo kahdesti. Syynä oli, ettei uusia sävellyksiä ja tekstejä tahtonut syntyä millään. – Minulle ei ole vaihtoehto, että rupeaisi nostalgiakoneeksi, hän paljastaa podcastissa.

44-vuotias Suomen eturivin artisteihin lukeutuva laulaja-lauluntekijä Juha Tapio on ajautunut uransa aikana jo kahdesti umpikujaan, jolloin uusia lauluja ei tuntunut syntyvän edes pakottamalla.

Laulaja kertoo tuoreessa Cafe Lanzarote -podcastissa, että kuinka hän oli vähällä lopettaa uransa, kun koki kynän tylsistyneen. Toisesta vastaavasta luovuuskriisistä hän puhui Vain elämää -ohjelmassa. Tuorein kokemus on puolentoista vuoden takaa.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

– Ajatus lopettamisesta liittyi vaiheeseen, että se laulujen tekeminen oli niin hirveän takkuista, että niitä ei syntynyt.

– Pitää olla se tunne, että on sanottavaa ja on tehtävää vielä. Että jos laulunteko loppuu, niin sitten loppuu urakin, laulaja toteaa Café Lanzarote -podcastissa.

Toistaiseksi laulaja on toipunut luovuuskriiseistään. Juha Tapion uusi albumi Kuka näkee sut ilmestyy 13. huhtikuuta.

Juha Tapio vierailee Radio Dein suorassa Herätys!-aamulähetyksessä tiistaina 10. huhtikuuta kello 9-10. Radio Dein Facebook-seinällä voi toivoa artistilta kappaleita. Lähetys on kuunneltavissa kanavan FM-taajuuksien ohella suorana sekä lähetyksen jälkeen Radiot.fi-palvelusta.

 

 
Radio Dei RADIOT_FI 2