Turkin kirkot lähentyneet toisiaan

 

Turkin kirkkojen yhteisessä uutuuskirjassa tarkastellaan niin Pyhän Hengen työtä kuin pelastusoppiakin. Kuvassa istanbulilaisia ortodoksikirkon edessä. Kuva: Flickr / Salim Virji

Tänä keväänä englanniksi ilmestynyt yhteinen kirja kristillisestä opista on historiallinen hanke.

Etäisistä väleistään tunnetut Turkin kristilliset kirkot ovat julkaisseet yhteisen kirjan kristillisestä opista.

Mukana hankkeessa olivat kaikki Turkin keskeiset kristilliset yhteisöt: ortodoksit, katolilaiset, armenialaisortodoksit, syyrialaisortodoksit ja protestantit.

Sansa neliöb 15.2-15.3. MJa

Aiemmin turkiksi julkaistu teos ilmestyi tänä keväänä englanninkielisenä nimellä Christianity – Fundamental Teachings. 95-sivuisen teoksen on kustantanut Turkin Pipliaseura.

– Tämän kirjan kautta me julistamme koko maailmalle voimakkaalla äänellä – – että me pidämme kaikkia kirkkoja ja uskovia, jotka hyväksyvät kirjassa esitetyt perusperiaatteet ja uskonopit, pelastuksen perillisinä Jeesuksessa Kristuksessa ja meidän veljinämme ja sisarinamme, Armenialaisen kirkon piispa Sahak Masalyan totesi englanninkielisen käännöksen julkaisun yhteydessä World Watch Monitorin mukaan.

Masalyanin mukaan mitään tällaista ei ole tehty aiemmin kirkon historiassa.

Hankkeen taustalla oli Turkin opetusviranomaisten vuona 2002 esittämä pyyntö, että kirkot laatisivat yhdessä kristinuskoa esittelevää aineistoa maan koulukirjoihin. Yhteistyöprojekti tutustutti kirkkojen edustajat toisiinsa ja sai heidät tunnistamaan yhteisen oppiperustan laajuuden.

Niinpä kirkot päättivät laatia näistä opinkohdista kokonaisen kirjan.

 

Aiheet