Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

55 miljoonaa turkkilaista voi katsoa kristillistä kanavaa

 
Istanbul

Turkin suurimman kaupungin, Istanbulin, läpi virtaa Bosporinsalmi. Sitä pitkin kulkee myös kahden maanosan, Euroopan ja Aasian, raja. Turkkilaisia on yhteensä noin 79 miljoonaa. Kuva: Ilkka Kastepohja.

Turkinkielinen kristillinen tv-kanava SAT-7 Türk sai 4–5 miljoonaa potentiaalista katsojaa lisää, kun se solmi sopimuksen kaapelikanava D-Smartin kanssa.

Viime vuodesta SAT-7 Türk on ensimmäisenä kristillisenä satelliittitelevisiokanavana lähettänyt ohjelmiaan Turkin kansallisen satelliitin, Türksatin, kautta. Sitä voi katsoa noin 50 miljoonaa turkinkielistä.

Hiljattain solmitun sopimuksen myötä SAT-7 Türk voi televisioida ohjelmiaan nyt myös yksityisen maksullisen kaapelikanavan, D-Smartin, kanavapaikalla 157.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

− Elämme edelleen ihmettä. Kyseessä on merkittävä uusi askel SAT-7 Türkille. Nämä ovat vaikeita aikoja maassamme, mutta palvelemme ihmisiä mahdollisuuksiemme mukaan. Jumala tekee työtään, kanavan ohjelmapäällikkö Gökhan Talas sanoo.

Vaihtoehtoinen kanava viestii toivoa

Kaapelikanavayhteistyö ratkesi keskellä Turkin levottomuuksia samoihin aikoihin, kun sotilaallinen kapinallisryhmä epäonnistui vallankaappausyrityksessään 15. heinäkuuta. Yksi SAT-7 Türkin edustaja korostaakin nykytilanteen vastapainona, että Jumalan kauneus ja salaperäisyys antaa toivoa ja iloa. Ja jatkaa:

− Türksatissa ei ole muita kanavia, jotka yleensä puhuvat toivosta, joka meillä on. Ei samasta rakkaudesta ja ilosta. Muut kanavat näyttävät jännitteitä ja väkivaltaa, mikä levittää pelkoa. Me olemme ainoa vaihtoehto.

Kristityt voivat olla suolana ja valona

− Rukoilkaa, etteivät Turkin kristityt ainoastaan tule varjelluiksi, vaan voivat olla suolana ja valona välittämässä sovitusta Turkin kansalle tänä vaikeana aikana, SAT-7:n toiminnanjohtaja Terence Ascott toteaa rukousvideossa.

Hän pyytää rukoilemaan myös, että lähetykset jatkuvat keskeytyksettä. Heinäkuun 15. päivänä SAT-7 Türkin toiminnassa oli muutaman tunnin katkos, kun Türksatin lähetyskeskus oli kapinallisryhmän puristuksessa.

− On hieno asia, että SAT-7 Türkin työ etenee ja sen ohjelmat ovat näkyvissä usealla kanavalla: satelliitin, internetin ja kaapelin kautta. Kaapelikanava toimii myös SAT-7 Türkin varajakelukanavana, jos Türksatin toiminta häiriytyy, sanoo kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala Medialähetys Sanansaattajista (Sansa).

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa