Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Etsin Allahia, löysin Jeesuksen -kirjan kirjoittajalla on todettu syöpä

 

Nabeel Qureshi on vaikean sairautensa keskellä kiitollinen siitä, että tuntee Jeesuksen omana vapahtajanaan.

Muslimista kristityksi kääntynyt kirjailija ja julistaja Nabeel Qureshi on vastikään saanut diagnoosin pitkälle levinneestä vatsasyövästä.

– Tätä ilmoitusta en odottanut koskaan tekeväni. Jumala on äärettämässä ja suvereenissa viisaudessaan valinnut jalostaa minua tällä tavalla. Rukoilen, että hän tulisi kirkastetuksi ruumiini ja henkeni kautta. Olen perheeni kanssa saanut tiedon, että minulla on laajalle levinnyt vatsasyöpä ja kliininen ennuste on synkkä. Siitä huolimatta aiomme peräänantamattomasti etsiä parantumista, niin lääketieteellisesti kuin Jumalalta ihmettä anoen. Luotamme Jumalaan ja siihen, että hän on voimallinen tekemään paljon enemmän kuin osaamme edes kuvitella, Nabeel Qureshi kirjoittaa facebook-päivityksessään 31.8.

Nabeel Qureshi oli aikaisemmin harras muslimi. Pitkän ja tuskaisan kipuilun seurauksena Nabeel tunnusti Jeesuksen herrakseen 24.8.2005. Se oli hänen elämänsä vaikein päätös. Hän kuvaa kääntymystään ja sitä edeltäneitä ja seuranneita tapahtumia vaikuttavasti kirjassaan Etsin Allahia, löysin Jeesuksen (Perussanoma Oy, 2015). Myöhemmin hän on todennut, että Jeesuksen seuraaminen on ollut kaiken sen kärsimyksen arvoista, mitä kääntymyksestä seurasi. ”Jeesus on niin ihmeellinen,” Nabeel Qureshi toteaa Elämä-lehden (8/2015) haastattelussa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Viime vuodet Qureshi on ollut  Ravi Zacharias –järjestön (RZIM) palveluksessa kiertävänä julistajana. Qureshi on kuvannut kutsumustaan näin: ”Kutsumukseni on julistaa evankeliumia ja totuutta Jumalasta kaikille, jotka haluavat kuulla. Jeesus ei ole mikä tahansa jumala vaan kaikkein ihmeellisin kuviteltavissa oleva Jumala.”  Nyt sairastuttuaan hän on joutunut perumaan lähes kaikki puhujamatkansa.

Facebook-päivityksessään Qureshi kertoo olevansa kiitollinen siitä, että saa olla Isän lapsi, Pojan lunastama ja Pyhän Hengen sinetöimä. Myrskyn keskellä hän haluaa ylistää Jumalaa siitä, ettei hänen tarvitse olla huolissaan pelastuksestaan. Hän pyytää myös päivityksessään, että ystävät ja perhe voisivat paastota ja rukoilla hänen parantumisensa puolesta.

Nabeel Qureshi syntyi ja kasvoi Yhdysvalloissa muslimiperheessä. Hänen vanhempansa muuttivat Pakistanista Yhdysvaltoihin paremman elämän toivossa 1970-luvulla. Molemmat vanhemmat kuuluivat arvostettuihin muslimisukuihin, joissa oli ollut islamia julistavia lähetystyöntekijöitä. Qureshi on perheestään ensimmäinen kristityksi kääntynyt. 

Nabeel Qureshilta on juuri ilmestynyt Yhdysvalloissa uusi kirja No God but One: Allah or Jesus? (On vain yksi Jumala: Allah vai Jeesus?).

.