Elämäntaito: Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ammentaa politiikkaan vastoinkäymisistään ja niistä selviytymisestä Uutiset: Paperipula haastanut myös kristillistä kustannustoimintaa – ”Vasta neljäs paperitilaus saatiin onnistumaan – hinta noussut jopa 70 prosenttia”

JP ja murtovaras on lastenelokuva, jossa rukoillaan

 

Tytti Salo on tykännyt lapsesta asti kirjoittamisesta. Sallikkalan kylä on Salon kirjojen tapahtumapaikka ja kyltti elokuvarekvisiittaa. (Petri Kekäläinen)

Kirjailija Tytti Salo ei pitkään voinut uskoa, että hänen kirjoittamansa tarina päätyy valkokankaille.

Jos kristillinen lasten- tai nuortenkirja on riittävän vetävä, sillä on mahdollisuuksia päästä mille vain foorumeille. Silti sen ei tarvitse tinkiä sanomastaan.

Näin ajattelee lapinlahtelainen opettaja ja kirjailija Tytti Salo. Hänellä on ajatuksilleen myös perusteita.

Par.Aviol. Neliöb.14.5.-9.6. MJa

Salolta ilmestyi juuri toinen kirja, JP ja Sallikkalan kingi (Aikamedia). Ensimmäisestä JP-kirjasta JP ja murtovaras (Päivä) tehty elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa tulevana kesänä, 2. heinäkuuta.

Tyyliltään Salon kirjat ovat salapoliisitarinoita ja elokuva seikkailugenreä. Jännitystä on mukana kummassakin.

Elokuvan synty on ollut kirjailijalle kuin ihmeen seuraamista vierestä. Tytti Salo on kiitollinen siitä, että Suomessa elokuva, jossa rukoillaan, voi vielä päästä yleiseen levitykseen.

Yleisöä elokuvalle hän toivoo löytyvän teattereiden lisäksi kouluista, erityisesti alakoulujen uskontotunneilta. Ensimmäistä JP-kirjaa on joissakin kouluissa jo luettukin.

– En halunnut liimata kristillisyyttä kirjan tai elokuvakäsikirjoituksen päälle, vaan kuvata sen luonnollisena osana päähenkilöiden Ollin ja Minnin elämää. Kolmas lapsi kirjoissa ja JP- eli Jeesuksen poliisit -ryhmässä on Ollin paras kaveri Ruttu, jolle usko ei ole tuttu asia. Olli käy sisäistä kamppailua siitä, kehtaako hän näyttää uskoaan Rutulle, Tytti Salo kuvaa kirjojensa asetelmaa.

– Haluan viestittää lapsille, että Jumala on, että häneen voi turvata ja että hän kuulee rukoukset, Salo tiivistää.

 

JP ja murtovaras -elokuvan nettisivut: https://jpjamurtovaras.fi.

 

Aiheet

,